Vücudun açma tuşu bulundu! Bacağın 3 parmak... deneyen inanamıyor

Vücudun açma tuşu bulundu! Bacağın 3 parmak... deneyen inanamıyor

Uzun ve sağlıklı yaşam için birçok farklı yönteme başvuran Çinliler, Zu San Li masajı olarak bilinen yöntemle vücudu tam anlamıyla yeniden başlatıyorlar. Uzak Doğu'daki en eski tedavi yöntemlerinden olan bu yöntem, Çin'de 'uzun ömür noktası', Japonya'da ise 'yüz hastalığın noktası' olarak adlandırılıyor. İşte, her gün yaptığınızda vücudunuzdan tüm hastalıkları atacak o yöntemin detayları...

Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını merak edenler Çin İmparatoru Song'un uzun yaşamın sırrını öğrenmek için huzuruna getirdiği Li'nin anlattıklarıyla karşılaşıyor. Li'ye babasından miras kalan Zu San Li yöntemi hakkında birçok Japon efsanesi de bulunmaktadır.

Çin'de 'uzun ömür noktası' olarak tanımlanan Zu San Li noktası, diz kapağının hemen altında bulunuyor. Efsaneye göre Zu San Li, babasının tavsiyesi üzerine her gün o noktaya masaj yapmış ve birçok imparatorun doğumundan ölümüne şahit olacak kadar yaşamıştır.

3 BİN YILLIK EFSANE

Zu San Li tedavisinin başlaması ise 3 bin yıl öncesine dayanıyor. Çin İmparatoru Song, askerlerini ülkedeki en yaşlı kişiyi bulmak için görevlendirir. Askerler ise 90 yaşındaki Li'yi bularak getirir.

İmparator, yaşlı adama bu kadar uzun yaşamasının sırrını sorduğunda ise "Zusanli noktasını ısıtıyorum" cevabını alır. 50 yılın ardından İmparator Song'un yerini Tang alır. O da askerlerden ülkedeki en yaşlı kişiyi bulmalarını istediğinde yine bulunan kişi 140 yaşındaki Li olur. Li, bu kadar uzun yaşamanın sırrını şöyle anlatır:

uzun-yasam.jpg

"Ayda bir defa, dolunay çıktığında zusanli noktasını ısıtıyorum." Siz de bu yaşlı köylü gibi yapın. Zusanli ya da 'yaşam enerjisi noktası', 'dizin üç parmak altında' dizin pürüzlü derisinin sona erdiği yerdedir. Mümkünse her sabah bu noktaya masaj yapın."

Spesifik noktalara parmak baskısı yaparak uygulanan akupresur yöntemi belli organlarla bağlantılı meridyen ve kanalların öğretilerine dayanmaktadır. Çin tıbbında vücut bir enerji sistemi olarak görülmektedir ve masaj organların fanksiyonel aktiviteleri ile enerji akışlarını etkileyebilmektedir.

ZU SAN Lİ NOKTASINI BU YÖNTEMLE BULABİLİRSİNİZ

Zu San Li noktasını aktive etmeniz yenilenmeş ve iyileşme etkisi yaratabilir ve yaşlanmayı engeller. Zu San Li noktası insan vücudunda diz kapağının biraz altında bulunur. Bu noktayı doğru tespit etmek için elinizi parmaklarınız aşağıya gelecek biçimde aynı dizinizin üzerine koyun. Avuç içinizin tüm dizinizi kaplamasına dikkat edin.

Mesela sağ elinizi sağ dizinizin üzerine koyun. Zu San Li küçük tırnağınızla yüzük tırnağınız arasında kalan noktadır. Ancak bu şekilde doğru noktayı bulmakta zorlanıyorsanız yere oturarak dizlerinizi kendinize çekin. Ayaklarınızın hala yerde olmasına dikkat edin. Dizinizin altında daha yüksekte kalan bir alan olduğunu hissedeceksiniz, parmağınızı o alanın üzerine koyarak hafif bir şekilde bastırın. İşte o nokta tam olarak Zu San Li noktanızdır.

Zu San Li noktası insan vücudunun alt yarısındaki organların çalışmasını kontrol etmektedir. Adrenal bezleri, böbrekler, cinsel organlar, sindirim kanalının uygun çalışmasından sorumlu bölümlerin içinden geçen omuriliğin fonksiyonları hepsi onun yönetiminden geçer. Bu noktaya düzenli olarak masaj uygulayarak, insan sağlığını koruyan salgı bezleri olan adrenaz bezlerinizin (böbrek üstü bezleri) aktivitesini artırmış olacaksınız.

haber-1-ic-1.jpg

ADRENAZ BEZLERİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Söz konusu adrenaz bezleri kanda bulunan hidrokortizon, adrenalin ve diğer önemli hormonları salgılamaktadır. Ölümü uzaklaştıran bu noktaya günlük düzenli masaj yaptığınızda adrenal bezlerindeki fonksiyonlar şöyle normalize olacaktır:

- Kan basıncını dengelenmesi
- İnsülin, glikoz seviyelerinin dengelenmesi
- Vücuttaki inflamasyonun azaltılması
- Bağışıklık sisteminin düzenlenmesi

ZU SAN Lİ MASAJININ FAYDALARI NELERDİR?

- Sindirim sistemini iyileştirir
- Bağırsak ve sindirim sorunlarını giderir
- Felç sonuçlarını tedavi eder
- Özgüveni artırır
- Stres ve tansiyonu engeller
- İçsel dengeyi sağlar
- Cinsel güçsüzlük, hıçkırık, kabızlık, gastrit ve idrar kaçırma gibi sorunlara iyi gelir.

haber-1-ic.jpg

O SAATLERDE YAPINCA ETKİSİ ARTIYOR

Faydası saymakla bitmeyen Zu San Li masajını öğlen saatlerinde yapmanın ise daha etkili olduğu belirtiliyor.

Her iki diziniz için de saat yönünde dairesel hareketlerle (parmağınızı yavaşça bastırarak ve bastırdığınız noktada bir süre bekleyerek) ortalama 10 dakika kadar yapmalısınız. Başlamadan önce derin nefesler alarak ve hislerinize odaklanarak kendinizi sakinleştirmeniz önemli. Ayrıca masajı oturur pozisyonda yapmalısınız.

Her gün düzenli olarak yapılan bu masajın haftada 400-500 gram kilo verdirdiği de bilinmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN