Çin’den tedirgin eden veriler: Kısıtlamalar kalktı, ölüm sayısı rekor kırdı

Çin’den tedirgin eden veriler: Kısıtlamalar kalktı, ölüm sayısı rekor kırdı

Sıfır vaka politikasından sürpriz bir şekilde dönüş yapan Çin’de Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı rekor kırdı. Dünyanın en kalabalık ülkesinde, kısıtlamaların hafifletilmeye başlandığı aralık ayından bu yana neredeyse 60 bin ölüm bildirildi.

Sıfır vaka politikasına karşı ülke genelinde meydana gelen protestoların ardından aralık ayında hafifletilen koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarının etkisi ağır bir şekilde hissediliyor. Küresel olarak eleştirilen Çin’in resmi verilerine göre, 59 bin 938 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

YAŞ ORTALAMASI 80,3

Ulusal Sağlık Komisyonu'na (NHC) bağlı Tıbbi İdare Bürosu Başkanı Jiao Yahui, 8 Aralık ile 12 Ocak arasında ülke genelindeki hastanelerde koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısı toplam sayısı 59 bin 938'e ulaştı. Ölenlerin yaş ortalamasının 80,3 olduğu bildirilirken, 5 bin 503 kişinin koronavirüse bağlı solunum yetmezliğinden, 54 bin 435 kişiyse koronavirüs ve diğer hastalıkların kombinasyonundan hayatını kaybetti.

‘GÖRÜNTÜLER RAKAMLARLA UYUŞMUYOR’ ELEŞTİRİSİ

Yetkililer geçtiğimiz ay boyunca günde beş ya da daha az ölüm bildiriyordu. Bu rakamlar, cenaze evlerinde görülen uzun kuyruklar ve kalabalık hastanelerden ayrılan ceset torbalarıyla tutarsız olduğu için küresel ölçekte tepki topluyordu.

Uluslararası sağlık uzmanları, bu yıl en az 1 milyon Çinlinin koronavirüs nedeniyle öleceği tahmininde bulunurken, Çin, hayatını kaybedenlerin sayısını daha önce pandemi başladığından bu yana dünyadaki en düşüğü olan 5 binin biraz üzerinde olduğunu bildirmişti.

Öte yandan, aralık ayında yetkililer, günlük yayınlanan koronavirüs istatistiklerinin aylık olarak yayınlanacağını belirterek önemli bir değişikliğe gitmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN