Elon Musk'tan Trafik Çilesini Bitirecek Hamle! İşte 1 Ayda Trafik Sorununu Tarihe Gömecek O Proje

Elon Musk'tan Trafik Çilesini Bitirecek Hamle! İşte 1 Ayda Trafik Sorununu Tarihe Gömecek O Proje

Tesla'nın kurucusu Elon Musk'tan trafik sorunuyla alakalı bomba bir haber geldi. Musk, trafik sıkışıklığını azaltmak için yeraltı otoyolları inşa etme projesi olan Boring Company'nin bütçesini 5,7 milyar dolara çıkardı. İşte Musk'ın trafik sorununu tarihe gömecek o projesi.

Dünyanın en zengin iş insanları arasında yer alan Elon Musk, otomobil markası Tesla'dan sonra şimdi de trafiğe el attı. Günümüzde en muzdarip olduğumuz trafik sıkışıklığı hem araç kullananlar için hem toplu taşıma araçlarına binenler için işkenceye döndü. Musk, dünya sorunu haline gelen bu duruma el attı ve yeni projesi için dudak uçuklatan bir bütçe ayarladı. İşte hayatımızı kolaylaştıracak o müthiş proje.

9-001.jpg

TÜNEL PROJESİYLE İŞE ALIMLARDA ARTACAK

Musk'ın şirketi bu proje ile, Loop projeleri inşa etmek ve ölçeklendirmek ve şirketin yeni nesil tünel açma makinesi Prufrock'un araştırma ve geliştirmesini hızlandırmak için mühendislik, operasyon ve üretim genelinde işe alımları önemli ölçüde artırmak için kullanacağını belirtiyor.

elon4.jpg

ŞİRKET PROJE İÇİN İLK ONAYINI ALDI

Şirket, Ekim ayında The Boring Company (TBC), Las Vegas Kongre Merkezi (LVCC) kampüsünü birbirine bağlayan mevcut 1,7 mil ayak izinin ötesinde, Las Vegas'ın altındaki bir tünel ağı aracılığıyla Tesla araçlarındaki yolcuları taşıyacak bir ulaşım sistemi inşa etmek için ilk onay aldı. Şehrin en iyi turistik yerlerini düzene sokacak 29 millik bir rotaya bu yıl başlanması bekleniyor.

BAŞKA PROJELER OLACAK MI? MERAK KONUSU OLDU

Yapılacak olan trafik sorunu projesinin altında henüz başka bir proje yatıp yapmadığı belli olmazken, şirket artan delme hızı ile bu tür ulaşım mimarisinin şehirler arası veya TBC'nin Hyperloop olarak adlandırdığı şeye uygulanabileceğini belirtiyor.

TÜNEL 1 AYDA TAMAMLANABİLİR

Tünellerde yerde insan olmadan sürekli tünel açabilen otomatik bir madencilik makinesi olan Prufrock'taki iyileştirmeler devreye giriyor. Mevcut yineleme, Prufrock-2, TBC'ye göre haftada 1 mil (1,60 km) hızla yapılacak. Şirket, yaklaşık dört mil uzunluğundaki Vegas Strip uzunluğundaki bir tünelin bir ayda tamamlanabilmesiyle öngörüyor.

prufrock-3.jpg

YENİ MAKİNE JET HIZIYLA ÇALIŞACAK

Yeni nesil Prufrock-3, günde yedi mil (Yaklaşık 12 km) hızla tünel açmak üzere tasarlandı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Kısa vadede, her Prufrock-2 madeni haftada 1 mil hızla çıkarsa ve TBC ayda 1 yeni Prufrock makinesi üretirse, o zaman TBC 600 mil/yıl kapasite sunacak. Bir referans noktası olarak, son 20 yılda Amerika Birleşik Devletleri'nde 20 milden daha az yer altı metro tüneli inşa edildi." denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN