Binlerce Kişi Evinden Barkından Oldu! İşte Dolandırıcılığı Önleyen O Mesaj Uygulaması

Binlerce Kişi Evinden Barkından Oldu! İşte Dolandırıcılığı Önleyen O Mesaj Uygulaması

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından dolandırıcılığı önlemek için yeni bir uygulama geliştirildi. Bu uygulama ile tek tuşla birçok işinizi de halledebileceksiniz. İşte milyonlarca e-Devlet uygulamasını kullananlar için o hayati uygulama.

Birçok işlemin yapılmasını sağlayan e-Devlet uygulamasına güncelleme geldi. Bu yeni güncelleme ile dolandırıcılığında önüne geçme planlanıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı'nın yaptığı açıklamaya göre e-Devlette uygulamasına yeni tuş eklendi. İşte güncellemeye dair ayrıntılar.

tapu.jpg

ALIM-SATIM BİLGİLERİ HEMEN SAHİBİNE BİLDİRİLECEK

Türkiye'nin en güvenli ve kullanışlı kamu ağı olan e-Devlette uygulaması yeni ekleme ile daha kullanışlı hale getirildi. Bu uygulama ile tek tuşla işlemlerinin yapılmasının yanı sıra taşınmazlar içinde daha güvenli bir ortam sunuyor. Yapılan işlemlerin tek bir mesajla kullanıcıya iletilmesini sağlayan bu yeni güncelleme ile mal varlıklarınızda güvende olacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yeni güncellemeye ilişkin detaylı bilgiler verdi. Adlı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü linkine tıklandığında çok sayıda seçeneğin çıkacağını belirterek, "Uygulama, tapuda işlem güvenliğini önemli ölçüde arttırdı" dedi.

tasima.jpg

BİR TUŞLA TÜM İŞLERİNİZİ HALLEDİN

Bu yeni tuş ile e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler başlığında Tapu Bilgileri Sorgulama, Tapu ve Kadastro Harç ve Döner Sermaye Sorgulama, Elektronik Belge Yönetim Sistemi Belge Doğrulama, Tapu Taşınmaz Beyan, Tapu Telefon Bilgileri Beyanı, "Kimlik Doğrulama Hizmetleri" başlığında, Satış İşlemi Başvurusu, Tapu Kayıt Belgesi, Tusaga-Aktif Sistemi Kullanıcı İşlemleri, Web Tapu İşlemleri, "Kuruma Ait İnternet Sitesi Üzerinden Sunulan Hizmetler" başlığında ise Satış İşlemi Başvurusu ve Tapu Kayıt Belgesi gibi çok sayıda seçenek olacak.

tasinmaz.jpg

BU YENİ UYGULAMA İLE TAŞINMAZLARINIZ GÜVENDE OLACAK

e-Devlette uygulamasına getirilen bu yeni tıklama seçeneği taşınmazlar üzerinde başlatılan işlemlerin bilgilendirme konusunda hızlandırıldığını ifade eden Adlı, "Tapu Telefon Bilgileri Beyan" seçeneğini vatandaşların taşınmaz varlıkları konusunda yapılan işlemlerde hemen haberdar olacağını belirtti. Uygulamaya ilişkin detaylar veren Adlı, nasıl kullanıldığına dair ise şunları kaydetti:

e-devlet.jpg

"e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli. Bu uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor. Cep telefonlarına 'Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde Tapu Müdürlüğünde sıra no ile işlem yapılmaktadır' şeklinde otomatik SMS gönderiliyor. İşlem kişinin bilgisi ve isteği dışında ise kişi hemen ilgili tapu müdürlüğü ile irtibata geçerek duruma müdahale edebiliyor"

Vatandaş bu uygulama ile alım satım işlemlerinin önceden bilgilendirmesini alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN