İslam Memiş Konuştu Herkes Sustu! Dolar 18 Lira Olacak Dedi Tir Tir Titretti

İslam Memiş Konuştu Herkes Sustu! Dolar 18 Lira Olacak Dedi Tir Tir Titretti

Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalında yayınladığı son videosu ile dolar yatırımcılarını ilgilendiren çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Dolara ilişkin ilk defa tarih veren Memiş'in bu değerlendirmesi çok konuşulacak. İşte Memiş'ten yatırımcıyı korkutan o açıklama.

Son dönemlerde piyasalar hakkında yaptığı isabetli açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, yine yer yerinden oynatacak bir tahminde bulundu. Doların son dönemlerde baskılandığını ifade eden Memiş, bu baskılanma sonucunda dolarınTemmuz ayında zirve yapacağını belirtti. İşte Memiş'in dolar hakkında o çarpıcı açıklaması.

DOLARLA BORÇLANANLAR DİKKAT!

Amerika Merkez Bankası'nı (FED) yıllar sonra aldığı faiz kararı para kurunu fazla etkilemezken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş, doların baskılandığını ve bunun Fed'in bir senaryosu olduğunu iddia etti. Memiş, özellikle yatırımcıyı uyararak bu senaryoya ilişkin dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Doların 14 seviyelerinde sabit kalması dolar al-sat yapacakları tedirgin ederken, Memiş, bu durgunluğun kısa süreli olduğunu ve Nisan ayının ise son alım tarihi olduğunu vurguladı. FED'in Mayıs ayı toplantısında alacağı faiz kararına dikkat çeken Memiş, doların yaz aylarında zirve yapacağını belirtti. Özellikle dolarla borçlananların bu dönemde borçlarını kapatmaları gerektiğini söyledi.

altin-dolar.jpg

"DOLAR 18'LERİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR!"

Dolar kurunda yaşanan baskılanmanın bir senaryo olduğunu ifade eden Memiş dolar yatırımcısı içinde ciddi bir seviye verdi. Memiş, "Dolar/TL gün içinde 14,62-14,66 seviyesinde dalgalanmakta. Mayıs ayıyla birlikte yukarı yönlü bir trend olabilir" dedi.

Memiş geçtiğimiz yıl sonunda doların 18 seviyelerini görmesine dikkat çekerek, doların geçen yılın rekorunu kıracağını ifade etti. Temmuz aylarında doların 18 seviyelerinin de üstünü göreceğini belirten Memiş,"Temmuz ayında, geçen yıl yaşanan zirvenin ardından daha üst seviyede rakamlar beklediğimi söyleyebilirim" diye konuştu.

altin-dolar-001.jpg

DİĞER DEĞERLİ METALLER DE YÜKSELEŞECEK

FED'in Mayıs ayında alacağı kararının altın üzerinden de değerlendiren Memiş, altının yanı sıra gümüş gibi diğer değerli metallerin de yükselişe geçeceğini söyledi. Euroda yaşanan gerileme hakkında ise Memiş, şu an için dolar ve altından ziyade en iyi yatırım aracı euro olduğunu vurguladı. Euro için alım fırsatının değerlendirilmesini önerdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN