Finlandiya'da kürk çiftliklerindeki tüm hayvanlar öldürülecek

Finlandiya'da kürk çiftliklerindeki tüm hayvanlar öldürülecek

Finlandiya'da kuş gribi teşhisi konulan kürk çiftliklerindeki tüm hayvanlar öldürülecek. Ülkede hastalığın kürk hayvanları aracılığıyla insanlara bulaşabileceği endişeleri sonucu tüm vizonların uyutulması emri tüm hayvanları kapsayacak şekilde genişletildi. Halk sağlığını korumak amacıyla yaklaşık 115 bin hayvanın daha öldürülmesine karar verildi.

Finlandiya Gıda Otoritesi, kuş gribi teşhisi konulan kürk çiftliklerindeki tüm vizonların uyutulması emrini bu tür çiftliklerdeki tüm hayvanları kapsayacak şekilde genişletti.

115 BİN HAYVAN DAHA ÖLDÜRÜLECEK

Ülke medyasına göre, kuş gribinin kürk hayvanları aracılığıyla insanlara bulaşabileceği endişeleri sonucu halk sağlığını korumak amacıyla yaklaşık 115 bin hayvanın daha öldürülmesine karar verildi.

Finlandiya Gıda Otoritesi, geçen ay kuş gribi teşhisi konulan çiftliklerdeki 50 bin vizon, 79 bin tilki ve 6 bin rakun dahil yaklaşık 135 bin hayvanın öldürülmesine yönelik karar almıştı.

26 KÜRK ÇİFTLİĞİNDE KUŞ GRİBİ TESPİT EDİLDİ

Finlandiya'nın batısındaki Ostrobothnia bölgesinde şimdiye kadar 26 kürk çiftliğinde kuş gribi tespit edildi. Bu çiftliklerin 11'inde tüm hayvanların uyutulması, beşinde ise kısmi öldürülmesi emri verilmişti.

Geçen hafta kürk yetiştiriciliğinin yasaklanmasını talep eden bir girişim, kısa sürede topladığı 50 binden fazla imzayı parlamentoya göndermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN