Finlandiya'dan Erdoğan'a yanıt: Güncel bir terörist listesi göndermediniz

Finlandiya'dan Erdoğan'a yanıt: Güncel bir terörist listesi göndermediniz

Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Liste verip, '130 civarında teröristi bize vermeniz lazım' dedik, yapamadılar" açıklamasına yanıt vererek, Türkiye'nin kendilerine güncellenmiş bir iade listesi göndermediğini söyledi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, NATO üyelikleri konusunda Türkiye'nin kendilerine güncellenmiş bir iade listesi göndermediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "130 civarında teröristleri bize vermeniz lazım dedik. Maalesef yapamadılar" açıklamasını değerlendiren Haavisto, bunun 'Stockholm'deki kuklalı Erdoğan protestosuyla' ilgili olduğunu kaydetti.

Euronews'te yer alan habere göre; Finlandiya Radyosu Yle'ye konuşan Haavisto, "Bu kesinlikle son birkaç gündür yaşanan olaylara bir tepkiydi" dedi.

ERDOĞAN 'LİSTE VERDİK YAPMADILAR' DEMİŞTİ

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda, "Meclis'ten bunun geçmesi için her şeyden önce 100'ü aşkın 130 civarında, listeleri de verip, bu teröristleri bize vermeniz lazım dedik. Bunlar maalesef bunu yapamadılar" ifadesini kullanmıştı.

'F-16 ANLAŞMASI TEŞVİK EDEBİLİR'

Türkiye ve ABD arasında yapılması beklenen F-16 anlaşmasının NATO üyelik sorunun çözümünde rol oynayacağını belirten Haavisto, "Bu anlaşması gerçekleşirse, düğümün çözülmesinin bir parçası olabileceğini düşünüyorum" dedi.

F-16 satışının "Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'i NATO üyesi olarak onaylaması için bir teşvik unsuru olabileceği" yorumları yapılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN