NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den 'İsveç ve Finlandiya' çıkışı: Ne kadar erken o kadar iyi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den 'İsveç ve Finlandiya' çıkışı: Ne kadar erken o kadar iyi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya’nın birliğe katılım süreci hakkında konuşurken, Türkiye ve Macaristan’ın da yakında onay vermesini beklediğini ifade ederek "Ne kadar erken olursa o kadar iyi. Finlandiya ve İsveç üyeliğinin NATO’yu güçlendireceğini, transatlantik güvenliğini güçlendireceğini ve tüm ittifakı güçlendirmeye yardımcı olacak önemli yeteneklere sahip olduklarını biliyoruz" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, önümüzdeki hafta yapılacak NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Stoltenberg'in açıklamalarında en dikkat çeken başlık; İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolünün imzalanmasıydı.

CNN'de yer alan habere göre Stoltenberg, iki ülkenin NATO'ya katılmasının bir an önce onaylanması gerektiğini belirterek “Geriye kalan iki müttefiki de mümkün olan en kısa sürede katılım protokolünü onaylamaya davet ediyorum. Macaristan'ın yakında kabul edeceğini öğrendim. İsveç, terörle ilgili mevzuatını güçlendirdi, Anayasa’yı değiştirdi ve ayrıca Türkiye’ye silah ihracatının kaldırıldığını belirtti” diye konuştu.

'İSVEÇ VE FİNLANDİYA NATO'YU GÜÇLENDİRECEK'

NATO Genel Sekreteri, üyelik sürecinin hızlı ilerlemesinin önemini “Ne kadar erken olursa o kadar iyi. Finlandiya ve İsveç üyeliğinin NATO’yu güçlendireceğini, transatlantik güvenliğini güçlendireceğini ve tüm ittifakı güçlendirmeye yardımcı olacak önemli yeteneklere sahip olduklarını biliyoruz” sözleriyle de vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN