Fransa'dan Filistin halkına destek: Yardımlar askıya alınmamalı

Fransa'dan Filistin halkına destek: Yardımlar askıya alınmamalı

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin halkına yapılacak insani yardımların askıya alınmasının bölgede terörü yayacağını belirterek yardımların askıya alınmasından yana olmadıklarını söyledi. Macron, yardımların Hamas'ı finanse edemeyeceği şekilde uygulanacağını belirtti.

İsrail-Hamas çatışması günlerdir devam ederken Avrupa'daki bazı ülkeler Filistin'e yönelik yardımları askıya alacaklarını söylemişti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin halkına doğrudan fayda sağlayan yardımların askıya alınmasından yana olmadıklarını söyledi. Macron, "Filistin halkına doğrudan fayda sağlayan yardımların askıya alınmasından yana değiliz. Bu yardımın Hamas'ı finanse edemeyeceğini garanti altına almak için kendi prosedürlerimizi uygulamaya koyduk." dedi.

"TERÖRİZM BÖLGEDE YAYILABİLİR"

Fransa olarak 2022 yılında sivillere su, sağlık, gıda güvenliği ve eğitim için 95 milyon avro yardım yaptıklarına işaret eden Macron, "Bu yardım esas olarak Birleşmiş Milletler aracılığıyla dağıtılacak, Batı Şeria ve Gazze'nin yanı sıra komşu ülkelerdeki Filistinli nüfusa doğrudan fayda sağlıyor ve Fransa'nın taahhütleriyle de uyumludur. Ben gerçekten de Avrupa'dan sağlanan tüm yardımların gözden geçirilmesinden yanayım ancak tamamen askıya alınmasından yana değilim." diye konuştu.

Söz konusu prosedürlerin zaten gözden geçirildiğini anlatan Macron, vatandaşların temel insani ihtiyaçları ve sivillerin korunması konularının terör ile karıştırılmamasını isteyerek aksi takdirde terörizmin bölgede daha da yayılma riskinin ortaya çıkacağı uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN