Gazze-İsrail sınırında hareketli saatler

Gazze-İsrail sınırında hareketli saatler

İsrail ordusu, Gazze'den atılan bir roket nedeniyle güneydeki bazı kentlerde saldırı alarmlarının çaldığını açıkladı. Roketin hava savunma sistemi tarafından imha edildiği bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine bir roket atıldığı bu nedenle çevredeki kentlerde saldırı alarmlarının çaldığı belirtildi.

Açıklamada, roketin hava savunma sistemi tarafından imha edildiği ifade edildi. Olaya ilişkin Filistinli gruplardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusundan yapılan bir başka yazılı açıklamaya göre de Gazze'den üç roket atıldı. Roketler, Gazze'nin içinde boş araziye düştü.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu’nun (KAN) aktardığına göre ise Gazze-İsrail sınırı yaklaşık üç aydır sakindi. Üç ayın ardından Gazze'den ilk kez roket fırlatıldı.

KAN, roketlerin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde "İslami Cihad" aktivisti Faruk Selame'nin dün erken saatlerde İsrail ordusunun suikastına yanıt olarak geldiğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN