Harkov'a gece saldırısı: Rusya yine sivilleri vurdu

Harkov'a gece saldırısı: Rusya yine sivilleri vurdu

Rusya, gece Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'a füze saldırısı düzenledi. Sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki kazanımlarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise barış görüşmelerinin yapılamamasında Putin'i sorumlu olduğunu belirtti.

Rusya Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'u vurdu. Sivil yerleşimler hedef alındı. 17 kişi yaralandı. Saldırı dün gece düzenlendi. Ukraynalı yetkililerin açıklamalarına göre, Rus tarafından iki füze fırlatıldı. Füzelerden biri daha önce hastane olarak kullanılan 3 katlı binaya isabet etti. Binada yangın çıktı.

NTV’de yer alan habere göre, Arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için zamana karşı yarıştı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Saldırıda çevredeki binalar da hasar aldı.

'BÖYLE GİDERSE ÇOK BÜYÜK DARBE ALIR'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de belediye başkanlarıyla biraraya geldi. Putin, Ukrayna'nın karşı saldırısında başarısız olduğunu öne sürdü. İnisiyatifin Rus ordusunun elinde olduğunu savundu. "Böyle devam ederse Ukrayna çok ciddi darbe alabilir" dedi.

Rus lider, Ukrayna'daki kazanımlarından vazgeçmelerinin mümkün olmadığını aktardı. Bunun barış görüşmeleri için dayatılmasının müzakere sürecini engellediğini kaydetti.

'PUTİN SORUMLU'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de Dünya Ekonomik Forumu için İsviçre'nin Davos kentindeydi. Barışın sağlanamamasından Putin'i sorumlu tuttu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN