Hindistan'da Müslüman karşıtı nefret söylemi arttı

Hindistan'da Müslüman karşıtı nefret söylemi arttı

Hindistan'da Müslüman karşıtı nefret söylemi 2023'ün ikinci yarısında yılın ilk altı ayına göre yüzde 62 artış gösterdi. Araştırma grubu bugün yayınlanan bir raporda 413'ün 2023'ün son altı ayında gerçekleştiğini söyledi. Nefret söyleminin en fazla olduğu eyaletler Maharashtra, Uttar Pradesh ve Madhya Pradesh oldu.

Washington merkezli bir araştırma grubu bugün yaptığı açıklamada, Hindistan'da Müslüman karşıtı nefret söyleminin 2023'ün ikinci yarısında yılın ilk altı ayına göre yüzde 62 arttığını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre Hindistan Nefret Araştırma Grubu 2023 yılında Müslümanları hedef alan 668 nefret söylemi olayını belgeledi; bunların 255'i yılın ilk yarısında meydana geldi. Araştırma grubu bugün yayınlanan bir raporda 413'ün 2023'ün son altı ayında gerçekleştiğini belirtti.

Rapora göre, bu olayların yaklaşık yüzde 75'i yani 498'i, Başbakan Narendra Modi'nin Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi (BJP) tarafından yönetilen eyaletlerde meydana geldi. Nefret söyleminin en fazla olduğu eyaletler Maharashtra, Uttar Pradesh ve Madhya Pradesh oldu.

MODİ DÖNEMİNDE MÜSLÜMANLARA KÖTÜ MUAMELE YAPILDIĞI İDDİASI

Raporda, Hamas- İsrail savaşının başladığı 7 Ekim ile 31 Aralık arasında, Hintli Müslümanlara karşı savaştan bahseden 41 nefret söylemi olayının yaşandığı belirtildi.

İnsan hakları grupları, 2014 yılında başbakan olan ve 2024 seçimlerinden sonra da iktidarda kalması beklenen Modi döneminde Müslümanlara kötü muamele yapıldığını iddia ediyor.

Modi hükümeti ise azınlık istismarına karşı çıkıyor ve politikalarının tüm Hintlilere fayda sağlamayı amaçladığını söylüyor. Washington'daki Hindistan büyükelçiliği ve Hindistan Dışişleri Bakanlığı yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN