İsrail'in aşırı sağcı bakanından yeni karar: Bir gün bile o koltukta oturmaması gerek

İsrail'in aşırı sağcı bakanından yeni karar: Bir gün bile o koltukta oturmaması gerek

İsrail ve Hamas arasındaki savaş 7 Ekim'den bu yana devam ederken İsrail ordusunun yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Filistinli esirlere verilen yemeklerin azaltılması talimatına uymadığı gerekçesiyle İsrail Hapishaneler Otoritesi Başkanı Tümgeneral Katy Perry'nin görev süresinin uzatılmayacağı bildirildi.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, 7 Ekim'den sonra alıkoyulan esirlerin öğünlerde kesintiye gidilmesi talimatına İsrail Hapishaneler Otoritesi Başkanı Tümgeneral Katy Perry'nin göz ardı ettiğini savundu.

'BİR GÜN BİLE KOLTUĞUNDA OTURMAMASI GEREK'

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Filistinli esirlere servis edilen günlük menüyü gösteren "Ynet" haber sitesinin görselini X hesabında paylaşan aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, Perry'nin "bir gün bile" koltuğunda oturmaması gerektiğini kaydetti.

Görevi sona erecek olan Katy Perry'nin davranışının var olan tüm kırmızı çizgileri aştığı belirtilen açıklamada pishaneler Otoritesi Başkanı'nın "sanki İsrail Devleti savaşta değilmiş, Birleşmiş Milletlerin bir parçasıymış" gibi davrandığı savunuldu.

İSRAİL HAPİSHANELER OTORİTESİ'DEN AÇIKLAMA

İsrail Hapishaneler Otoritesi tarafından yapılan açıklamada ise 7 Ekim sonrası alıkonulan Filistinli esirlere sunulan öğünlerin diğer mahkumlara verilenlerden farklı olduğu ancak yasaların gerektirdiği asgari gıda miktarını sağladığı aktarıldı.

Ben-Gvir'in, geçen hafta, kendi politikalarını tatbik etmediği gerekçesiyle yazdığı mektupla Katy Perry'nin görev süresini uzatmayacağını bildirmesi hükümette krize neden olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN