Norveç, Filistin'i tanıdığına ilişkin resmi belgeleri teslim etti

Norveç, Filistin'i tanıdığına ilişkin resmi belgeleri teslim etti

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Filistin devletinin tanınmasına yönelik diplomatik belgeleri Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa’ya teslim etti.

Norveç, İrlanda ve İspanya’nın Filistin’i resmen devlet olarak tanımasına sayılı günler kala Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Filistin devletinin tanınmasına yönelik diplomatik belgeleri Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa’ya teslim etti.

Büyük ölçüde sembolik bir adım olan belge tesliminin ardından Mustafa, "Tanınma bizim için çok şey ifade ediyor. Filistin halkı için yapılabilecek en önemli şey bu. Bu bizim için çok önemli” dedi.

FİLİSTİN'İ DEVLET OLARAK TANIYAN ÜLKELER

Filistin adına tarihi süreç, 1988 yılında Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Yaser Arafat'ın Filistin'i başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devlet olarak ilan etmesiyle başladı.

O tarihte bu yana 142 ülke Filistin'i devlet olarak tanıdı.

Bu rakam, 193 üyeli Birleşmiş Milletler'in üçte ikisinden daha fazlasına tekabül ediyor.

ABD'nin yanı sıra 27 üyeli Avrupa Birliği'nin yarısından fazlası ise Filistin'i devlet olarak tanımıyor.

AB üyesi bazı ülkeler, son süreçte yaptıkları açıklamalarda, "koşullar uygun olduğunda" Filistin'i devlet olarak tanıyacakları yönünde açıklamalar yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN