Rusların ekmek kuyruğundaki sivilleri vurduğu iddia edildi

Rusya'yla Ukrayna arasındaki savaş bütün hızıyla devam ederken, ekmek kuyruğunda bekleyen sivillerin Ruslar tarafından vurulduğu iddia edildi. İddiaya ilişkin bir de video paylaşıldı ancak görüntülerin gerçek olup olmadığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in orduya, 'askerden ve Neo-Nazilerden arındırmak' bahanesiyle Ukrayna topraklarına saldırı emri verdiği 24 Şubat tarihinden bu güne, iki ülke arasında süren kanlı savaştan en çok etkilenen sivil Ukraynalılar oldu. Milyonlarca vatandaşın ülkesini terk etmek zorunda kaldığı Ukrayna'da, Rusların doğrudan sivilleri hedef aldığına ilişkin iddialar da ortaya atıldı.

Bu iddialardan bazıları Kiev yönetiminin resmi makamlarınca doğrulanırken bazıları ise Moskova yönetimi ve Rusya devletine bağlı yayın yapan medya kuruluşları tarafından "Manipülasyon" olarak nitelendirildi. Bugün de Rusların sivillere saldırdığına ilişkin bir iddiayı içerek paylaşım, sosyal medyada büyük dolaşım aldı ancak video da içeren paylaşımın gerçeği yansıtıp yansıtmadığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

"10 SİVİL ÖLDÜ"

Ukrayna'da yayın yapan bir medya kuruluşu olan NEXTA, Rus askerlerin ekmek kuyruğundaki sivillere ateş açtığını belirterek Ukrayna medyasının da saldırıda 10 kişinin öldüğünü söylediğini aktardı.

Ancak resmi makamlardan olaya ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN