Silicon Valley Bank'ın batmasının ardından Eski FDIC Başkanı William Isaac'tan uyarı: İflaslar devam edecek

Silicon Valley Bank'ın batmasının ardından Eski FDIC Başkanı William Isaac'tan uyarı: İflaslar devam edecek

ABD'de 3 bin bankanın iflasına yol açan 1980'lerdeki bankacılık krizinde Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun eski başkanı olan William Isaac, Silicon Valley Bank'ın çöküşünün daha çok bankanın batmasına neden olacağını ileri sürdü.

SELMAN CÖMERT

Silicon Valley Bank'ın batışıyla ilgili konuşan ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun (FDIC) eski başkanı William Isaac, Politico'ya verdiği demeçte, "Hiç şüphem yok ki (bu iflaslar) devam edecek. Daha ne kadar olacak? Bilmiyorum" dedi.

1981'den 1985'e kadar FDIC başkanı olarak görev yapan Isaac, görev süresi boyunca bankacılık krizi nedeniyle ortaya çıkan durumu yönetmek zorunda kalmıştı. Üst düzey eski yönetici, şu anki "krizin" 1980'lerdekine çok benzediğini söyledi.

FDIC tarafından sigortalanan bin 600'den fazla banka 1980 ile 1994 yılları arasında iflas etmiş veya destek verilerek kurtarılmak zorunda kalmıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'na göre, 1980'lerdeki bankacılık krizi sırasında yaklaşık 3 bin banka ve tasarruf şirketi iflas etmişti.

ABD HAZİNE BAKANI: 2008 KRİZİNDE ALINAN ÖNLEMLER İŞE YARIYOR

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen CBS'nin "Face the Nation" programında, "Amerikan bankacılık sistemi gerçekten güvenli ve dirençli" dedi. Yellen, "2008 mali krizinin ardından, yeni kontroller uygulamaya kondu, daha iyi sermaye ve likidite denetimi yapıldı ve bunlar salgının ilk günlerinde test edildi" dedi.

ESKİ HAZİNE BAKANI: GENİŞ ÇAPTA SİSTEMSEL BİR SORUNA YOL AÇABİLİR

Business Insider'da yer alan habere göre, diğer bankacılık sektörü gözlemcileri, William Isaac'in aksine, Silicon Valley Bank'ın (SVB) iflasının diğer bankaların da risk altında olduğu anlamına gelmediğini söylüyor.

ABD'nin eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, SVB'nin çöküşünün "geniş çapta sistemsel bir soruna" yol açacağından şüphe duyduğunu söyledi. Bloomberg'e konuşan eski Bakan, "Eğer bu (kriz) makul bir şekilde ele alınırsa, bunun sistemsel bir risk kaynağı olacağını düşünmüyorum" dedi.

GOLDMAN SACHS: SVB'NİN İFLASI BÜYÜK BANKALARA ZARAR VERMEZ

Goldman Sachs analistleri, Silicon Valley Bank'ın iflasının daha büyük bankalara sıçrama riskinin "uzak" olduğunu söyleyerek, yatırımcılara Silicon Valley Bank'ın çöküşü sırasında düşen bankacılık hisselerini satın almalarını tavsiye etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN