Sırbistan'daki hükümet karşıtı protestolarda 38 gözaltı

Sırbistan'daki hükümet karşıtı protestolarda 38 gözaltı

Sırbistan'da düzenlenen seçimin sonuçlarına itiraz eden muhalefet partilerin destekçileri protestolarına dün de devam etti. Polisin 38 kişiyi gözaltına aldığı, sekiz polis memurunun ise yaralandığı açıklandı. Polis tarafından yapılan açıklamada "Barışı ve düzeni korumak için çalışmaya devam edeceğiz" denildi.

Sırbistan'da 17 Aralık'ta yapılan genel ve yerel seçim sonuçlarına itiraz eden muhalefet partilerin destekçileri 'uluslararası gözlemcilerin adil olmadığını' söyleyerek Belgrad'daki merkezi seçim komisyonu binası önünde toplandı.

Reuters'ta yer alan habere göre protestocular, polis tarafından gözaltına alınanların tutulduğuna inandıkları ana polis karakoluna yürüdü.

Polis protestolarda 38 kişinin gözaltına alındığını ve sekiz polisin yaralandığını söyledi.

Pazar günü protestocular belediye binasının ana girişindeki pencereleri ve camları kırdı, ardından polis onları dağıtmak için biber gazı kullandı.

Polis idaresi başkanı Ivica Ivkoviç, sekiz yaralı polis memurundan ikisinin ciddi şekilde yaralandığını belirterek, "Barışı ve düzeni korumak için çalışmaya devam edeceğiz ve dün geceki protestolarla ilgili olarak daha fazla tutuklama görmeyi bekliyoruz." dedi.

Sırbistan'ın müttefiki Rusya, dış destekli güçlerin sorun çıkarmaya çalıştığını söyledi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Belgrad'da bu tür huzursuzluğu kışkırtmaya yönelik, yurt dışı da dahil olmak üzere üçüncü güçlerin girişimleri var. Cumhuriyetin liderliğinin hukukun üstünlüğünü sağlayacağından hiç şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN