UNICEF: Gazze’de 8 bin hamile ve emziren kadın ağır yetersiz besleniyor

UNICEF: Gazze’de 8 bin hamile ve emziren kadın ağır yetersiz besleniyor

UNICEF, Gazze’de sözde ateşkesin başladığı ekim ayında 9 bin 300 çocuğun ağır yetersiz beslenme nedeniyle tedavi edildiğini, aynı dönemde 8 bin 300 hamile ve emziren kadına da ağır beslenme yetersizliği tanısı konduğunu açıkladı. Kuruluş, “yardım akışının hala yetersiz olduğu” uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze Şeridi’nde ateşkesin yürürlüğe girdiği ekim ayından bu yana binlerce çocuğun ağır yetersiz beslenme nedeniyle hastanelere yatırıldığını, yalnızca ekim ayında 9 bin 300 çocuğun ağır beslenme yetersizliği tedavisi gördüğünü bildirdi.

‘ŞOK EDİCİ DERECEDE YÜKSEK’

Cenevre’de basın toplantısı düzenleyen UNICEF Sözcüsü Tess Ingram, ekimde tedavi edilen 9 bin 300 çocuğun sayısının, ağustosta kaydedilen 14 bini aşkın vakaya göre daha düşük olduğunu, ancak şubat-mart aylarındaki kısa ateşkes dönemine kıyasla hala çok daha yüksek seviyede seyrettiğini söyledi. Ingram, “Bu hala şok edici derecede yüksek bir rakam. Bu durum, yardım akışının hala yetersiz kaldığını gösteriyor” dedi.

tess-ingram-unicef.jpg
UNICEF Sözcüsü Tess Ingram

‘YETERSİZ BESLENME, BEBEK ÖLÜM ORANINI ARTIRDI’

Ingram, ağır beslenme yetersizliği yaşayan kadınların, Gazze’de erken doğan ya da düşük kilolu bebekler dünyaya getirdiğini, bu bebeklerin bir kısmının yoğun bakım ünitelerinde hayatını kaybettiğini, bir kısmının ise yaşasa bile ciddi sağlık sorunları ve yetersiz beslenmeyle karşı karşıya kaldığını aktardı.

Ingram, ortaya çıkan tablonun, önümüzdeki aylarda Gazze’de düşük doğum ağırlıklı bebek sayısının artacağına dair ciddi bir uyarı niteliği taşıdığını vurguladı. Ingram, “Bu örüntü çok ağır bir alarm işareti ve önümüzdeki aylarda Gazze Şeridi’nde düşük doğum ağırlıklı bebeklerin dünyaya gelmesine yol açma ihtimali yüksek” ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN