Altın fiyatlarında tarihi rekor! Piyasalar yeniden şahlandı! 3 Mayıs’ı bekleyin

Altın fiyatlarında tarihi rekor! Piyasalar yeniden şahlandı! 3 Mayıs’ı bekleyin

12 Nisan 2023 tarihinde açıklanan ABD enflasyon verileri sonrasında piyasalarda da hareketlilik başladı. Altının ons fiyatı 2.000 dolar seviyesine yükselişken iç piyasada gram altın dolar kurundaki yükseliş de 1.260 TL'ye kadar ulaştı. Tüm zamanların en yüksek rakamları görülürken yatırımcılar da güncel fiyatları yakından takip ediyor. İşte altın piyasalarındaki son gelişmeler…

ABD enflasyon verileri ile birlikte piyasalarda da hareketlilik başladı. Yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen araç altın olarak karşımıza çıkarken fiyatları da rekor seviyeye ulaştı. Şimdiye kadarki en yüksek rakamları gören altın fiyatları ise merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte altın piyasalarındaki son gelişmeler…


ALTIN FİYATLARI REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDI

ABD'de yıllık enflasyon rakamları Mart ve Şubat ayına göre %6 seviyesinden %5 seviyesine geriledi. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki banka iflaslarının ardından psikolojik etki de piyasalarda etkisini gösteriyor.

altin-fiyatlari.jpg

Küresel piyasada ons altın fiyatı 2.000 dolar üzerine çıkarken iç piyasada gram altın fiyatının da yükseldiği görülüyor. Ona altın fiyatlarında görülen artış dolar kurulunda hareketliliğe neden oluyor. ABD verileri ile birlikte gram altın fiyatı da 1260 TL seviyesine yükseldi. Tarihi zirveye ulaşan fiyatlar sonrasında iç piyasada gram altın 1.260 TL olurken çeyrek altın fiyatı ise 2.115 TL'ye ulaştı.

altinlar.jpg

Piyasalardaki hareketliliğin ardından yarım altın 4.200 TL, tam altın 8.400 TL, cumhuriyet altın ise 8.640 TL olarak açıklandı. Küresel piyasalarda altın fiyatları FED faiz kararları ile birlikte sert biri Yükseliş yaşadı. FED tarafından açıklanacak 3. faiz kararı için gözler 3 Mayıs'a çevrildi. ABD enflasyon verilerinin açıklaması ile birlikte bu kez de FED tutanaklarının açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN