Bakanlık harekete geçti! Ev hanımlarının sırtındaki yük hafifletildi! Başvuru yapana 3.700 TL ödeme…

Bakanlık harekete geçti! Ev hanımlarının sırtındaki yük hafifletildi! Başvuru yapana 3.700 TL ödeme…

Ev hanımlarının tüm yükü hafifletilecek. Milyonlarca ev hanımının takip ettiği destek ödemeleri ile ilgili detaylar paylaşıldı. Kadınlara yönelik 3.700 TL destek ödemesi sağlanacak. İşte destek ödemesi başvuru şartları…

Tüm ev hanımlarına sevindirecek açıklamalar peş peşe geldi. Evin çilesini yüküne sırtlanan ev hanımları da unutulmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşmaya devam ediyor. Destek ödemeleri kapsamında ev hanımlarını unutmayan bakanlık başvuru şartları hakkındaki detayları da paylaştı. İhtiyaç sahibi ev hanımlarına yönelik başlatılacak destek ödemelerine kimlerin başvuru yapabileceği araştırılıyor. İşte destek ödemesi başvuru şartları…

EV HANIMLARINA DESTEK SAĞLANACAK

Türkiye'de milyonlarca ev hanımı bulunurken ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlarda en sık araştırılan konular arasında yer alıyor. Bakanlık bünyesinde yapılan pek çok farklı yardım bulunurken destek paketi ile ilgili başlatılan ve devam eden çalışmalara da yenisi eklenmeye devam ediyor. TBMM bünyesinde görüşmeler devam ederken söz konusu düzenleme ile birlikte milyonlarca ev hanımına destek ödemesi yapılacağı vurgulandı.
para-almak-2.jpg

3700 TL ÖDEME YAPILACAK

Ev hanımlarına yönelik başlatılan nakit desteği ödemeleri ile ilgili detaylar paylaşılmaya devam ediyor. Milyonlarca ev hanımının merak ettiği destek ödemeleri için istenen başvuru şartları şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı,
  • Türkiye'de yaşaması,
  • En az 18 yaşında olması,
  • İhtiyaç sahibi durumunda olması,
  • Evde eğitim gören çocuğunun bulunması,
  • Kira ödemesi yapması gibi şartların sağlanması gerekiyor.
  • Kronik hastalığı bulunan annelerde bu ödemelerden yararlanabilecek.
  • Başvuru şartlarını sağlayan ailelerin değerlendirme sürecinin ardından destek ödemelerinden yararlanabileceği vurgulandı. Ödemeler kapsamında kademeli bir ödeme planı yapıldığı aktarılırken ödeme miktarı olarak da 2050 TL ile 3070 TL arasında bir bütçe belirlendi aktarıldı.

ev-hanimi-1.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Belirtilen şartları sağlayan ailelerin e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabileceği aktarıldı. Destek paketi kapsamında özel bir başvuru seçeneği yer almaz ki e-devlet sistemi üzerinden yapılacak başvurularda tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN