Bloomberg'ten piyasayı sallayan dolar tahmini! Dolar 26 TL olacak: Tarih verildi

Bloomberg'ten piyasayı sallayan dolar tahmini! Dolar 26 TL olacak: Tarih verildi

TL dolar karşısında değer kaybı yaşamaya devam ederken vatandaş doların daha fazla yükselmesinden endişe ediyor. Ancak Bloomberg doların 26 TL olması tahmininde bulundu! Tüm detaylar haberimizde.

Yatırımcı dolar ile ilgili araştırmalarına devam ederken vatandaş doların daha fazla yükselmesinin endişesini taşıyor. Uzmanlar doların yükselme ihtimalini değerlendirirken 14 Mayıs seçimlerinin de fiyatlarda önemli etkisi olacağı düşünülüyor. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BLOOMBERG DOLAR 26 TL TAHMİNİ

14 Mayıs genel seçimine sayılı günler kala seçim heyecanı devam ederken vatandaşın dolar ile ilgili endişeleri de hız kazandı. Bloomberg TL'nin dolar karşısında olan değer kaybının en yüksek seviyeye yükseldiğini söyledi. Piyasada olan belirsizlikler sebebiyle dolar kurunun seçim sonrasında yükselme ihtimalinin olduğuna dikkat çekildi. Bloomberg TL üstünde olan kontrolün sürdürülebilir olmasından endişe duyulduğu için önemli bir zayıflama aşamasında olduğunu söyledi. Commerzbank stratejisti Ulrich Leuchtman dolar kuru ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında TL'de önemli bir düşüş olabileceğini belirtti ve hükümetin vatandaşa TL istikrarı iddiası ile ilgili artık bir siyasi motivasyon yaşanamayacağını söyledi. 

Eylül Ayında Dolar 26 TL Tahmini

Bloomberg tarafından paylaşılan haberlere göre Türkiye para politikası konusunda olan hataların diğer ülkelerde tekrarlanma ve başarısızlık ile sonuçlandığı söylendi. Bir sene içinde TL yüzde 23 değer kaybı yaşadı ve tarihindeki en düşük seviyeye gerilemiş oldu. Lirada olan düşüşlerin gelişmekte olan ülkelerde de domino etkisi yaratması beklenmezken Türk para politikası konusunda yapılan hataların diğer ülkelerde yapılmadığının da altı çizildi. Leuchtman Merkez Bankalarının çok farklı davrandığı diğer para birimleri ile ilgili neler yapacağını merak ettiğini söyledi. Yapılan tahminlere göre 2023 senesinin üçüncü çeyreği bittikten sonra doların 26 TL olması bekleniyor. Yani Eylül ayında doların 26 TL olması tahminleri paylaşıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN