"Dolar 15 TL'yi Geçecek" Dedi Zirve Tarihini Verdi! İşte Emre Çayırlı'nın Altın Ve Dolar Uyarısı

"Dolar 15 TL'yi Geçecek" Dedi Zirve Tarihini Verdi! İşte Emre Çayırlı'nın Altın Ve Dolar Uyarısı

Altın düşecek mi yükselecek mi? sorularına yanıt arayan yatırımcı derin bir araştırmaya girdi. Dün Amerikan Merkez Başkanı (FED) Jerome Powell'ın açıklamalardan sonra altında ani bir düşüş yaşanmıştı. Altın ve dolarda yaşanan istikrarsız durum yatırımcıyı tedirgin ederken, ekonomistlerden de uyarılar gelmeye başladı. ALB Yatırım Araştırma Müdürü Emre Çayırlı da dolara ilişkin korkutan bir açıklama yaptı. İşte Çayırlı'nın piyasalara yönelik açıklamaları.

ALB Yatırım Araştırma Müdürü Emre Çayırlı, para ve altın piyasasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Doların baskılanma sonucunda 14 seviyesine sabitlenmesini ve altında yaşanan iniş çıkışları değerlendiren Çayırlı'dan dolara ilişkin korkutan uyarı geldi. Yeni zirvelere dikkat çeken Çayırlı, yatırımcı için en uygun al-sat aracını da açıkladı. İşte Çayırlı'nın dikkat çeken o açıklamaları.

ayirli.jpg

DOLARIN KADERİ FED'İN MAYIS TOPLANTISINA BAĞLI

FED tarafından sürekli yapılan şahin söylemlerden dolayı piyasada yaşanan istikrarsız durum küçük büyük bütün yatırımcıyı etkilemeye başladı. Dolarda yaşanan düşüş yükselişin habercisi mi? Ekonomistler ve piyasa uzmanları Nisan ayının son alım süreci olduğunun altını çizerken, Mayıs ayı için de altın ve dolar için zirve açıklamasına bulundular. Peki yatırımcı için en uygun tarih hangisi? Altın kar mı sağlar zarar mı? İşte tüm bunların cevabını ALB Yatırım Müdür Emre Çayırlı verdi.

DOLAR 15 TL'İN ÜZERİNİ GÖREBİLİR

Dolar/TL kuruna gidişatını ihtiyati ekonomik tedbirlerin belirleyeceğini ifade eden Çayırlı, dolar için 15 seviyelerine dikkat çekti. Fed'in Mayıs ayı toplantısının piyasalara olan etkisini de değerlendiren Çayırlı, faiz artışının yapılması durumunda doların 15 TL üzerine çıkabileceğini söyledi.

arsi.jpg

GRAM ALTIN ZİRVELERİ GÖREBİLİR

Gram altına ilişkisinde yeni zirvelerin görülebileceğinin altını çizen Çayırlı, Ons altındaki değer kazancının devam etmesi ile doların yükselmesi durumunda "Gram altın fiyatında yeni zirveler görme ihtimalimiz bulunuyor. Ons altına benzer bir şekilde jeopolitik riskler ve resesyon algısında bir azalma meydana gelirse gram altın fiyatlarında da satış baskısının ön plana geçmeye başladığını görebiliriz" dedi

ÇAYIRLI YENİ YATIRIM ARAÇLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Yatırımcının yaşanılacak bu süreçte nelere dikkat etmesi gerektiğini tek tek açıklayan Çayırlı, enflasyon sorununa dikkat çekti. Enflasyonla beraber değer kaybetmeyecek yatırım araçlarına yönelmesi gerektiğini söyleyen Çayırlı, yükselen fiyatlar arasında fiyatı geride kalmış yatırım araçlarının tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Çayırlı bu yatırım araçları arasın da altının da olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN