Fındık, buğday, mısır, pirinç, nohut, fasulye yetiştiricileri dikkat! Devletten depolama ve nakliye desteği: İşte yeni fiyatlar

Fındık, buğday, mısır, pirinç, nohut, fasulye yetiştiricileri dikkat! Devletten depolama ve nakliye desteği: İşte yeni fiyatlar

Lisanslı depolarda saklanacak tarımsal ürünlere verilecek destekler belli oldu: Fındık, buğday, mısır, pirinç, nohut, fasulye yetiştiricileri dikkat! İşte, belirlenen yeni fiyatlar…

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Lisanslı Depolarda Muhafaza Edilen Tarımsal Ürünler İçin Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ’i Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, lisanslı depolarda saklanan buğday, arpa, yulaf, çavdar, mısır, çeltik, pirinç için ton başına 6 lira, mercimek, nohut, fasulye, soya fasulyesi için 8 lira, ayçiçeği için 10 lira, fındık, zeytin ve zeytinyağı için 15 lira, pamuk için 25 lira, Antep fıstığı, kuru kayısı, kuru üzüm için 30 lira aylık kira desteği verilecek. Ayrıca, söz konusu ürünlere ton başına 25 ila 100 lira nakliye ücreti ve 6 ila 50 lira analiz ücreti desteği verilecek.

tarim-destegi-1.jpg

DETAYLAR BELLİ OLDU

Kira destekleri, 2023 yılının hasat dönemi için maksimum 6 ay süre ile belirtilen ücret ve miktarlarda üretici ve bunların örgütlerine ödenecek. Ek kira, nakliye ve analiz ücreti desteği alabilmek için mevcut üretim yılına ait ürünlerin depolama döneminin başlangıç tarihiyle içinde bulunulan yılın son günü arasında lisanslı depoya girmiş olma şartı aranacak.

Üretici ile örgütlerin nakliye ve analiz ücreti desteği alması için de kira desteği başvurusu yapması gerekecek. Kira desteğinden yararlanılan üretim miktarı için nakliye ve analiz ücreti destekleme ödemesi bir kereden fazla yapılmayacaktır.

Geçen yıla dair kira, nakliye ve analiz desteği müracaatlarının, 30 Haziran 2024 tarihine kadar üretici ile bunların örgütlerinin kayıtlı olduğu il ve ilçe müdürlüklerine yapılması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN