Herkes bu açıklamayı bekliyordu! Sıfır araç alacaklar dikkat: Bakan Nebati'den ÖTV indirimi açıklaması

Herkes bu açıklamayı bekliyordu! Sıfır araç alacaklar dikkat: Bakan Nebati'den ÖTV indirimi açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un 2023'ün ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ön satışında Şubat ayında başlayacağını duyurmuştu. Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrasında vatandaşlar sıfır araç satın alabilmek için hazırlıklara başlarken gözler ÖTV indirimine çevrilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ÖTV indirimi hakkında açıklamalarda bulunarak vatandaşların merakla beklediği konuya açıklık getirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleşen Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Plan ve Bütçe Komisyonu sonrasında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un 2023'ün ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceğini açıklamış ve ön satışında Şubat ayında başlayacağını duyurmuştu. Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrasında vatandaşlar sıfır araç satın alabilmek için hazırlıklara başlarken ÖTV'de indirim yapılmasını da beklemeye koyulmuşlardı.

SIFIR ARAÇ ALMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA KÖTÜ HABER

Sıfır araç almayı düşünen vatandaşlar başta olmak üzere herkesin merakla 'müjde' beklediği 'ÖTV' hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, sıfır araç almanın hesaplarını yapan vatandaşlara kötü haberi verdi.

BAKAN NEBATİ SUNUM YAPTI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçelerini görüşmek üzere toplandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati toplantıda komisyon üyelerine sunum gerçekleştirerek bakanlığın faaliyet ve hedeflerini anlattı.

n1.jpg

BÜTÇE KABUL EDİLDİ

Koronavirüs salgınının yıkıcı sonuçlarının büyük ölçüde geride kaldığına işaret eden Bakan Nebati, "Aşılama ve genişletici politikaların etkisiyle 2021 yılında küresel düzeyde canlanan ekonomik aktivite, 2022 yılında kademeli olarak yavaşlamaktadır" ifadelerini kullandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesi kabul edildi.

ÖTV SORUSUNU YANITLADI KÖTÜ HABERİ VERDİ

Bakan Nebati bütçe görüşmelerinin ardından yaptığı paylaşımda, "Bakanlığımızın 2023 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Türkiye Yüzyılı’ndaki ilk bütçemiz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Cevdet Yılmaz başta olmak üzere, komisyon toplantımıza görüş ve önerileriyle katkıda bulunan değerli Milletvekillerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"ÖTV İNDİRİMİ YOK"

Motorlu taşıtlardan alınan ÖTV hakkında kendisine sorulan bir soruya yanıt veren Bakan Nebati, sıfır araç almanın hesaplarını yapan milyonlarca vatandaşa kötü haberi verdi.

Bakan Nebati, “ÖTV indirimi ile ilgili bir çalışma yok. Matrah artırımı ile ilgili çalışıyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN