İkinci el otomobil almak isteyenler o tarihi beklesin! Fiyatlar paraşütsüz çakılacak

İkinci el otomobil almak isteyenler o tarihi beklesin! Fiyatlar paraşütsüz çakılacak

Uzmanlar, ikinci el otomobil almak isteyenleri 2 hafta daha beklemeleri konusunda uyarıyor. İkinci el araç fiyatlarında düşüş yaşandığı görülüyor. Ayrıntılar haberimizde...

Son zamanlarda kredi musluklarının kapanmasıyla birlikte ikinci el otomobil satışlarında ciddi bir durgunluk yaşandığı görülüyor. Bankaların kredi verme konusunda isteksizlik göstermesi ve yüksek faiz oranları talepleri karşılamayı zorlaştırıyor. Uzmanlar, ikinci el araç almak isteyenleri beklemeleri konusunda uyarıyor ve fiyatların düşeceğini belirtiyor.

İKİNCİ EL ARAÇLARIN FİYATI DÜŞÜYOR

2

Ekonomi programları sunan Hatice Kolçak, özellikle ticari kredilerin tıkandığına dikkat çekiyor. Esnafın iş yapabilmesi için krediye ihtiyaç duyduğunu ancak kredi faizlerinin yüzde 70'lere çıktığını ve bankaların kredi vermek istememesi nedeniyle ticari kredilerin tamamen durma noktasına geldiğini ifade ediyor. Bu durumun otomotiv sektörünü de etkilediğini belirten uzman Hacı Ömer Kılınç, kredi musluklarının kapanmasıyla birlikte ikinci el araç fiyatlarının düşmeye başladığını söylüyor.

Kılınç, sıfır araç filolarının ellerindeki ikinci el araçları piyasaya sürmeye başladığını ve bu durumun ikinci el araç fiyatlarını aşağı çektiğini belirtiyor. Özellikle Clio, Astra, Audi 3, Egea, Megan, Duster ve BMW 3.20 gibi modellerin sürülen ikinci el araçlarının fiyatlarının daha da düşeceği öngörülüyor. Aynı şekilde Peugeot 3008, Toyota Corolla ve Opel Corsa gibi araçların da uygun fiyatlardan piyasaya sürüleceği ifade ediliyor.

Şu anda ikinci el otomobil piyasasının durma noktasında olduğunu belirten Kılınç, beklemek ve kredilerin açılmasını beklemek alıcılar için faydalı olabileceğini söylüyor. Önümüzdeki 2 hafta içinde ikinci el araç fiyatlarında düşüşün hızlanacağı ve bu süreçte alıcıların avantajlı konuma geçebileceği öngörülüyor. Ancak belirtilen süreler ve fiyat düşüşleri, piyasada yaşanan gelişmelere bağlı olarak değişebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN