İslam Memiş Altın Ve Doların Zirve Tarihini Açıkladı! İşte Altın ve Doları Olanlar İçin En Kritik Gün

İslam Memiş Altın Ve Doların Zirve Tarihini Açıkladı! İşte Altın ve Doları Olanlar İçin En Kritik Gün

Youtube kanalından altın ve dolar piyasası üzerine değerlendirmeler yapan Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş elinde altın ve doları olanlar için net konuştu. "Dolar atak yapacak" diyen Memiş, altın ve doların zirveyi göreceği tarihi açıkladı. İşte Memiş'ten yatırımcıları ilgilendiren o önemli açıklamaları.

Altın ve dolar üzerine yaptığı değerlendirmeler ile yatırımcılara yol gösteren Piyasalar Uzmanı İslam Memiş yine herkesi ilgilendirecek önemli açıklamalarda bulundu. Altın ve doların zirve yapacağı tarihi açıklayan Memiş, altın ve dolar al-sat yapacakları uyardı. Memiş, Amerika Merkez Bankası'nın (FED) piyasalar için uyguladığı senaryoyu açıklamasının ardından dolar için zirve tarihini açıkladı. Verdiği tarihte doların 1 lira üzeri bir artış yaşanacağını söyleyen Memiş, özellikle altın ve dolar alacaklar içinde önemli açıklamalarda bulundu. İşte herkesin merakla beklediği altın ve doların atak yapacağı o gün ve piyasaların durumu.

memis1.jpg

MEMİŞ, DÖVİZ KURU İÇİN SIÇRAMA TARİHİ VERDİ

Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber tüm piyasalarda dengeler değişirken, FED'in aldığı 25 baz puan faiz artırma kararı da para ve altın piyasalarını derinden etkiledi. 9 Nisan Cumartesi gününe gram altın 923,59 TL ile alıcının karşına çıkarken, dolar ise 14,74 lira ile hafta sonuna merhaba dedi. Piyasalarda yaşanan istikrarsızlıktan dolayı elinde altın ve doları olanlarda derin bir araştırmaya koyuldu. Uzman isim İslam Memiş ise bir TV kanalında yaptığı açıklama ile altın ve dolar al-sat yapacak onlar için net bir tarih verdi.

altin.jpg

MEMİŞ, DOLARIN YÜKSELMESİNİN 2 NEDENİNİ AÇIKLADI

Memiş, para piyasası ve altın piyasasında yaşananların en çok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için önemli olduğunu vurgulayarak, döviz kurunda yukarı yönlü bir çıkışın olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Döviz kurunda son 3 ay da yaşananlara değinen Memiş, doların 88 bandında olduğunu ve 100 seviyesine yaklaştığını belirtti. Döviz kurunda bir sıçrayış olacağının altını çizen Memiş, bu sıçramanın 2 nedeni olduğunu ifade etti. Bunlardan ilk nedenin FED'in faiz kararı diğerinin ise artan enflasyon olduğunun söyledi.

fed.jpg

MAYIS'TADÖVİZ KURUNDA DENGELER DEĞİŞİYOR

Nisan ayında durgun olan döviz kuru içinse net bir tarih veren Memiş, Mayıs ayında borsalarda satış olacağını ve bu durumun özellikle gelişmekte olan ülkeleri etkileyeceğini söyledi. Doların yukarı yönde ataklarda bulunacağının altını çizen Memiş, doların 15 TL-15,50 TL bant aralığında olacağını belirtti. Özellikle FED'in aldığı 25 baz puan faiz artırma kararının da Mayıs'ta çok konuşulacağını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN