İslam Memiş'ten "Hemen Alın" Çağrısı! Elini Çabuk Tutmayan Altın, Dolar Ve Evinden Olabilir

İslam Memiş'ten "Hemen Alın" Çağrısı! Elini Çabuk Tutmayan Altın, Dolar Ve Evinden Olabilir

Piyasalarla ilgili yapığı analizlerle isabetli tahminler yapan Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, bu defa ev alacak ve satacakları uyardı. Dolar ve altınla ilgili yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen İslam Memiş, şimdide ev alacak olanlar için önemli noktalara değindi. Konut alanında yaşanan 'dev rant piyasasının' altını çizen İslam Memiş, ev satacak ya da alacak olanlar için göç dalgasına vurgu yaptı. İşte İslam Memiş'ten dikkat çeken paylaşımlar.

Son zamanlarda Youtube kanalı üzerinden yaptığı piyasa değerlendirmeleriyle dikkatleri üzerine çeken Para ve Altın Uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili yaptığı açıklamalarla kendinden çokça bahsettirmişti. Memiş, bu defa da gayrimenkul alanında yaşanan senaryoyu açıkladı. Yatırımcıların dikkat etmesi gereken noktalara değinen Memiş, dev rant piyasası diye adlandırdığı senaryoyu tek tek anlattı. İşte ev sahibi olacak olanların dikkatli olacağı o açıklamalar. Memiş'in bu açıklamalarını dinlemeden ev al-sat yapmayın.

slam.jpg

MEMİŞ, DOLAR VE ALTINDAN SONRA GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDEKİ SENARYOYU ANLATTI

Enflasyonun son yılların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla gıda sektörü başta olmak üzere otomotiv ve konut sektörü de sekteye uğramaya başladı. Vatandaş akaryakıt zamlarından dolayı kontak kapatırken, araç almak isteyenler de bu hayalini başka yıllara bıraktı. Ev almak için birikim yapanlar ise fahiş zamlardan dolayı dudak uçuklatan ev fiyatlarıyla karşılaştı. Ev al-sat yapmak isteyenleri uyaran İslam Memiş, konut piyasasında yaşanan senaryoyu tek tek anlattı ve yetkilere seslendi. Memiş, yaşanan zamlardan dolayı ülkede çok sayıda gencin ev sahibi olmayacağını ifade ederek, enflasyonla beraber maliyetin arttığını ve bu durumun emlakta rant ortaya çıkardığını belirtti.

pasaprt.jpg

KENDİ ÜLKEMİZDE YERLİ SERMAYE SAHİPLERİNE MUHTAÇ KALDIK!

Türkiye'de yabancı vatandaşlara gayrimenkul yatırımı sonucunda vatandaşlık verme durumuna değinen Memiş, yabancıların 250 bin dolar karşılığında vatandaş olduğunun altını çizerek, yabancıların daha sonra üstüne diğer maliyetlerini ve kârını da koyarak satın aldıkları gayrimenkulleri sattıklarını söyledi. Bu yaşanılan durumların emlak konutlarını arttırdığını belirten Memiş, kendi ülkemizde bu sermaye sahiplerine muhtaç kaldığımızı ifade etti.

eyh.jpg

RANT EKONOMİSİNE DUR DEYİN!

Yabancı vatandaşların 250 bin dolar karşılığında aldığı gayrimenkulleri daha sonra yüksek fiyattan Türklere sattığını söyleyen Memiş, bunun da sistemde yaşanan eksiklikten kaynaklı olduğunu söyledi. Bu kişilerin ve sistemdeki aksaklığın belirlenmesi gerektiğini belirten Memiş, "Bu piyasayı kim belirliyor? diye tepki gösterdi. Türkiye'de gençlerin ev almak ve barınmak zorunda olduğunu dile getiren Memiş, elinde nakit parası olan gençlerin ev almak istediklerini ama fiyatlarda yaşanan istikrarsızlıktan dolayı bunu yapamadıklarını söyledi. Para ve Altın Piyasası Uzmanı İslam Memiş, Rekabet Kurumu'na da seslenerek, gayrimenkul alanında yapılan tutarsızlıkların tespit edilmesi gerektiğini dile getirdi. Yabancı yatırımcılar için belirli kuralların alınması gerektiğini söyleyen Memiş, rant ekonomisine dur denilmesi gerektiğini ifade etti.

cami.jpg

"KONUT FİYATLARINI DOLAR DEĞİL YABANCI YATIRIMCI YÜKSELTİYOR"

Konut almak için bekleyenler için önemli uyarılarda bulunan Memiş, Türkiye'nin sürekli göç alan bir ülke olduğunun altını çizerek, kitlesel göçlerin devam edeceğini söyledi. Yaşanan kitlesel göç sonrasında kira artışlarının olacağını ifade eden Memiş, dolar altın gibi dövizlerde yaşanan artışların maliyete yansıyacağını belirtti. "Türk gençleri bu durumda nasıl ev alıp evlenecek" diyen Memiş, ev kiralarını yükselten durumun dolar kuru olmadığını sistemsizlik olduğunu söyledi. Memiş, yabancı yatırımcı için kural koyucu olmadığı sürece Türkiye'de ev almanın hayal olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN