Kadın girişimciden büyük başarı! 60 metrekarelik odada imkansızı başardı: 35 günde 25 ton üretime ulaştı

Kadın girişimciden büyük başarı! 60 metrekarelik odada imkansızı başardı: 35 günde 25 ton üretime ulaştı

Kütahya Emet'te yaşayan Ayşe Yağcıklı isimli girişimci kadın, kurulumunu tamamladığı 36 ton kapasiteli tesiste ilk ürünlerinin hasadını gerçekleştirdi. Yaklaşık 35 günde 25 ton üretime ulaşan kadın girişimcinin hedefleri ise daha yüksek...

Yıllardır iş dünyasına atılarak üretim ve işletmecilik yapmanın hayalini kuran evli ve 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Ayşe Yağcıklı, Emet Yeni Sanayi Sitesi'nde kurduğu kültür mantarı üretim tesisinin 60 metrekarelik ilk odasından ortalama 2,5 ton kültür mantarı elde etti.

35 GÜNDE BÜYÜK BAŞARI

Üretmek kadar hedefine ulaşmanın da mutluluğu içinde olan Yağcıklı, "Yaklaşık 35 gün önce başladığımız mantar üretim aşamasında ilk hasadımızı toplamaya başladık. Çok şükür ürünlerimiz sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamladı. Şu an birinci fazdayız. Her şey çok güzel gidiyor” dedi.

mantar-uretimi-1.jpg

YILLIK HEDEFİ 36 TON ÜRETİM

Üretim tesisleri tam kapasite üretime geçtiği zaman 1 yılda 36 ton mantar üretimini hedeflediklerini söyleyen Yağcıklı, "Tabi bu dolaylı olarak istihdama da katkı sağlayacak. Şu an 6-7 arkadaşımız bizlere yardım ediyor. Onlarla birlikte çıktığımız yolda ilerlemeye devam ediyoruz. 230 metrekarelik dükkanımızda kurulan ve kurulacak olan 60’ar metrekarelik odalarda kültür mantarı üretimimizi sürdüreceğiz“ ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN