Katarlı bankadan dikkat çeken Türkiye yorumu

Katarlı bankadan dikkat çeken Türkiye yorumu

Döviz kurunun son aylarda sert yükselişi sonrası TL'de yaşanan çöküşü fırsat bilen Körfez Ülkeleri, yatırım için Türkiye'yi seçmişti. Türkiye'de Alternatif Bank'ın sahibi Katarlı The Commercial Bank'ın Grup CEO'su Joseph Abraham, kur ve faizlerdeki oynaklığın zorluk yarattığını, Türkiye'de satın alma ve birleşme için iştah olmadığını belirtti.

Türkiye'de iştiraki bulunan Katarlı banka, Türkiye'de kurdaki ve faizdeki oynaklığın yol açtığı risklere dikkat çekti. Alternatif Bank'ın sahibi Katarlı The Commercial Bank'ın (CBQ) Grup CEO'su Joseph Abraham, Türk lirasındaki oynaklıktan dolayı yaklaşık 1 milyar riyallik (275 milyon dolar) bir etki yaşadıklarını, bunu sindirmenin oldukça zor olduğunu söyledi.

Bloomberg’e röportaj veren Abraham, faizler ve kurdaki oynaklığın yönetilmesinin zor olduğunu belirterek Türkiye’de birleşme ve satın alma işlemleri için iştah olmadığını söyledi.. CBQ’nun Türkiye’deki uzun dönem yatırımcılar arasında bulunduğunu belirten Abraham, “Türkiye’ye hem ülke hem de yatırım olarak bağlıyız” dedi.

Abraham, Türkiye iştirakleri olan Alternatif Bank’ın sermayesinin gerektiğinde artırılabileceğini belirtirken Türk lirasındaki oynaklığın CBQ’nun toplam kredi miktarı üzerinde risk oluşturduğunu söyledi.

Türkiye’deki iştirakleri için en büyük zorluğun kur risklerini yönetmek olduğunu belirten Abraham, CBQ’nun Türkiye’deki kredi portföyünde kur risklerini düşürmeye başladığını ve volatilitenin bir süre daha devam edeceğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

6 Aralık 2021 tarihinde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed Abdulrahman El Sani ile bir araya gelmişti. Şeyh Muhammed görüşmede “Türk kardeşlerimizin alacakları önlemler bu krizin aşılmasını sağlayacak. Bizim Türkiye’yle olan ilişkilerimiz çok güçlüdür. Desteğimiz devam ediyor. Katar’ın Türkiye’deki yatırımları büyük ve bu yatırımların sonuçları olumludur. Ve biliyorsunuz ki, Katar’ın Türkiye’deki yatırımları eskiye dayalı ve yeni değildir, çok sağlam temellere dayalı. Bu kriz geçici bir krizdir ve inşallah aşılacak, böyle meydan okumalardan daha güçlü çıkarız” diye konuşmuştu. Reuters’ın aktardığına göre Katarlı bakanın ‘Türkiye’nin yaşadığı ekonomik zorluklardan ortaya çıkacak fırsatları değerlendirmek istediklerini’ söylemesi dikkat çekmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN