Kırmızı et fiyatlarının ateşi söndü! O marketlerde fiyatlar düştükçe düştü: Kıyma ve kuşbaşı ette yeni tarife

Kırmızı et fiyatlarının ateşi söndü! O marketlerde fiyatlar düştükçe düştü: Kıyma ve kuşbaşı ette yeni tarife

Yıl başından bu yana artan et fiyatları vatandaşların gündeminde. Özellikle Ramazan ayında gelen zamlar vatandaşları isyan ettirirken gözler indirim haberlerine çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Hangi marketlerde indirim var? Et fiyatları düştü mü?' sorularını araştırırken o marketlerden güzel haber geldi. Kırmızı et fiyatlarında görülmemiş kampanya. Kuşbaşı ve kıymada indirimli fiyatları gören akın ediyor! İşte detaylar haberimizde...

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte gıda fiyatlarına üst üste zam gelmiş ve fiyatlar uçuk rakamlara ulaşmış durumda. Gelen zamlardan en çok etkilenen ürünlerin başında gelen kırmızı et fiyatları vatandaşların gündeminde. Ramazan ayında aldığı zamlar sonrası vatandaşları isyan ettiren et fiyatlarında beklenen indirim haberi geldi. Kırmızı et fiyatlarında ateş söndü. O marketlerde fiyatlar dibi gördü. Kıyma ve kuşbaşı ette yeni tarife! İşte indirimli et fiyatları...

jhhjhj-30.jpg

KIRMIZI ET FİYATLARINDA DEV İNDİRİM!

Vatandaşlar et fiyatlarında indirim beklerken güzel haber Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından geldi. Yeni adımlar atan kurum son dönemde market ve kasaplarda yeni fiyat düzenlemesine gidileceğini ve bu şekilde indirimlerin görüleceğini ifade etti.

jhjhhj-19.jpg

Özellikle artan hayat pahalılığı herkesi isyan ettirirken Ramazan ayında büyük sıkıntılar yaşanmıştı. Her hafta kırmızı et fiyatlarına zam gelmiş ve etiketler sürekli olarak değişmişti. Beklenen indirim haberi ise geldi. Kuş başı ve kıyma fiyatlarında dev indirim. Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan duyurdu.

O MARKETLERDE GEÇERLİ OLACAK

Peki bu indirimler nerede uygulanacak? Yapılan açıklamalara göre; Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) bünyesinde faaliyet gösteren marketlerde bu haftadan itibaren ihtiyaç duyulan karkas etin temin edileceği ifade edildi. Benzer bir sistemin Ankara dışında İstanbul’da da uygulandığına dikkat çekildi.

jhhjhj-30-001.jpg

500'den fazla mağaza ile halka hizmet veren Ankara PERDER, artan fiyatlara yönelik indirim adımları atacaklarını belirttiler. Gülhan açıklamalarında İstanbul’da yapılan müdahalenin yerinde olduğunu belirterek dar gelirli vatandaşlara katkı ve et fiyatlarının dengelenmesi açısından önemli bir hamle olduğunu ifade etti.

190 TL'YE KADAR DÜŞECEK

Gelen indirim ile birlikte indirimli fiyat listesi ortaya çıktı. Et fiyatlarının tekrardan 200 TL'nin altında satılacağı belirtildi. Ankara halkının yapılan yeni düzenleme sonrasında 190 liradan kıyma ve 210 liradan kuşbaşı et satın alma imkanı elde edebilecekleri aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN