Kurbanlık fiyatları belli oldu

Kurbanlık fiyatları belli oldu

Kurban Bayramı'na sayılı gün kala Adana'da kurbanlık kilogram fiyatları belli oldu. Küçükbaş koyunun kilogram fiyatını 250 TL, keçinin 200 TL, tekenin 230 TL, büyük baş tosunun 250 TL, düvenin ise 230 TL olarak belirledi.

Adana'da Büyükbaş ve Küçükbaş Kurbanlık Fiyat Belirleme Komisyonu, Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur'un başkanlığında Hayvan üreticileri, kasap ve belediye temsilcileri toplanarak kurbanlık fiyatı belirledi. Küçükbaş koyunun kilogram fiyatını 250 TL, keçinin 200 TL, tekenin 230 TL, büyük baş tosunun 250 TL, düvenin ise 230 TL olarak belirledi.

Kesim fiyatı ise küçük baş için 500 TL, büyük baş için ise 4 parçaya bölünmek şartıyla 4 bin TL olarak belirlendi. Kıyma çekiminin kilogram fiyatı ise 15 TL oldu.

KURBAN BAYRAMI 2024 NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre Kurban Bayramı arefesi 15 Haziran Cumartesi günü.

Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran Pazar, Kurban Bayramı 2. günü 17 Haziran Pazartesi ve Kurban Bayramı 3. günü 18 Haziran Salı ve Kurban Bayramı’nın son günü 19 Haziran Çarşamba günü olacak.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN