Orta gelirliye konut kredisi gelir sınırı ne kadar, kaç taksit olacak?

Orta gelirliye konut kredisi gelir sınırı ne kadar, kaç taksit olacak?

Dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için destek kredileri verilirken sıra orta gelirli gruba geldi. Orta gelirliye konut kredisi imkanı verilirken bakanlıklar tarafından başvuru şartları açıklandı. Kimler ne zaman orta gelir konut kredisinden yararlanabilir? Konut kredisine ilişkin detaylar haberimizde

Milyonlarca vatandaş artan fiyatlar üzerinde konut sahibi olmak için yöntemleri araştırırken orta gelirli kişilere yönelik konut kredisi imkanı tanındı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ankara'da konut kredisi kampanyası üzerinden detaylar verildi. Orta gelirli konut kredi başvuru şartları ve başvuruları haberimizde yer almaktadır

ORTA GELİRLİYE KONUT KREDİSİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirli konut kredileri için ayrıntıların 4 Ocak Çarşamba 2023 tarihinde açıklanacağı bilgisi verildi.

ORTA GELİRLİYE KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI?

Gayrimenkul uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı merak edilen konut kredileri hakkında sorulara yanıt verdi. Orta gelirliler için başlatılacak olan kampanyayla beraber alt ve üst gelirli kişiler içinde farklı model oluşturulacağı bilgisi verildi. Gayrimenkullerin değerine göre çekilecek olan kredi ve faiz oranı farklılık gösterirken daha yüksek değerde olan konut için yüksek faiz oranı verilirken daha düşük değerli konut için ise daha düşük faiz oranı uygulanır.

Bahsi geçen kampanya üzerinde faiz oranları 0.79, 0.89 ve 0.99 olması bekleniyor. Konutu olmayan kişilerin alması konusun da yatırım hedefi verilirken bu durumda ise fiyatlarda bir yükselme olması beklentiler arasında değil.

Orta gelirlilere konut kredisi

ORTA GELİR KONUT KAMPANYA

-Alınan konut 4-5 yıl boyunca satılmayacak.

-Kredi geri ödemesinde 1-2 yıl geri ödemesi olarak şekillenir.

-Kredi faizleri yüzde 0,69 ve 0,99 arasında farklılık gösterir.

-Faiz oranları başvuru sahibi gelirlerine göre belirlenir.

-15 yıl vade ile ödeme yapılır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN