Sağlık çalışanlarına teşvik ödemeleri ne zaman yatacak, hangi tarihte ödenecek?

Sağlık çalışanlarına teşvik ödemeleri ne zaman yatacak, hangi tarihte ödenecek?

Sağlık çalışanlarının sabırsızlıkla beklediği haber Bakan Fahrettin Koca'dan geldi. Sağlık çalışanlarına teşvik ek ödemesi yapılacağını duyuran Koca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki ne zaman teşvik ödemesi ödenecek? Teşvik ödemesini kimler alabilir? İşte ayrıntılar.

Sağlık Bakanı Koca, birçok sağlık çalışanının merakla beklediği sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamalarda teşvik ödemelerini kimlerin ödediğini belirtti.

sağlık çalışanları

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞVİK ÖDEMESİ

Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Bu sebepten dolayı net bir tarih verilmemektedir. Resmi açıklama yapıldığı vakitte haberimiz güncellenecektir.

TEŞVİK ÖDEMELERİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Fahrettin Koca, basının sağlık çalışanlarına teşvik ödemesiyle ilgili sorusuna, 'Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere teşvik alacaklar' ifadelerini kullandı.

Kararname, temel ek ve teşvik ekinden oluşan "ek ödemeler" için yeni bir prosedür oluşturdu ve birinci basamak sağlık kuruluşlarında ve bakanlık laboratuvarlarında çalışan çalışanlar da eke dahil edildi.

Buna göre, birinci basamakta sağlık kuruluşları ve Bakanluk laboratuvarlarında çalışanlar ek ödemesinde, iş ve sağlık hizmetinin özelliğibe göre, bulaşıcı hastalıkların gözetimi, kanser tarama hizmeti, çevre sağlığı ve tütün kontrolü, tüberküloz izleme ve doğrudan tedavisi, iş güvenliği hizmetleri, özel sağlık kuruluşlarının ve eczanelerin ve depoların denetlenmesi, koruyucu sağlık hizmetlerinde eğitimi; 112, müdahale hızı, bir vakanın hastaneye varış ve teslim zamanı, günlük vaka sayısı, laboratuvarlardaki numune sayısı ve numune çeşitliliği, analiz, numune alma ve analitik karar zamanı ve yeri gibi kriterlere bakılacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN