Şahap Kavcıoğlu kimdir, ne dedi? Şahap Kavcıoğlu neden gündemde?

Şahap Kavcıoğlu kimdir, ne dedi?  Şahap Kavcıoğlu neden gündemde?

Bugün gerçekleştirilen İstanbul Sanayi Odası Meclisi toplantısında Şahap Kavcıoğlu ve Erdal Bahçıvan arasında gerilim yaşandı. Peki Kavcıoğlu ve Bahçıvan'ın gerilme sebebi neydi? Tüm detaylar haberimizde.

Bugün gerçekleşen Temmuz ayı İstanbul Sanayi Odası Meclisi toplantısında Şahap Kavcıoğlu ve Erdal Bahçıvan arası stokçuluk iddiaları yüzünden gerildi. Peki stokçuluk iddiası nedir? İkilinin arasında neden gerilim yaşandı? Şahap Kavcıoğlu ve Erdal Bahçıvan arasında yaşanan gerilimin perde arkası ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kavcıoğlu'ndan stokçuluk iddiası

Şahap Kavcıoğlu bugn gerçekleşen toplantıda yatırım kredilerinin dövize yatırıldığını iddia etti. Kavcıoğlu; "Merkez bankasını eleştireceğinize gidin bu parayı kullanın. Kimin kullanmadığını fark edip takip edeceğiz. Kaynaklar var, faizler düşürüldü, vadeler uzatıldı. 1 trilyon kaynak verilmiş ama neden herkes şikayet ediyor? Bu paralar nerede? Sanayici için verilen yatırım kredizi düşük faiz ile alınıyor. Enerji faturası 17.8 milyar dolardan 50 milyar dolara çıktı, firmalar bu dönemde 55 milyar dolar banka kesimi ile kredi kullanıp döviz aldılar. Kredilerin ne için kullanıldığına da siz karar verin. Ucuz kredi ile döviz alan kişilerin listesi bile var elimizde. Bunu yapmayın." dedi. Kavcıoğlu, 6 ay içinde 1 milyon kredi kullanılıp krediyi yatırım için değil de döviz için yatırıldığını, sanayicinin stok yaptığını söyledi. Aynı zamanda Kavcıoğlu geçen sene yapılmayan stokun neden bu sene yapıldığını da sorguladı. Kavcıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; "Ucuz kredi ile yatırım yapılacakken bu para stoka yatırıldı. Bankaların elbette üstüne düşmesi gerekiyor ama sanayicilerin de yarından itibaren stokları azaltması, dövizlerini bozması gerekiyor. Eğer riskse bu riski hepimizin alması gerekiyor. Hesaplarda o kadar döviz tutulması olmaz."

İstanbul Sanayi Odası Toplantısında Erdal Bahçıvan ve Şahap Kavcıoğlu Arasında Gerilim Yaşandı

Erdal Bahçıvan cevap verdi

Erdal Bahçıvan Kavcıoğlu'nun stok ve döviz ile ilgili sözlerine şu şekilde cevap verdi; "Eğer stok doğru analiz edilmezse yanlış yerlere gider. Sanayici artan enflasyon sebebiyle kendini korumak istersen o kapsama sokulursa konu yanlış olur. Stok şirketinde farklı sebeplerle taşınan sanayici itham altına alınırsa bu Türk sanayisine büyük bir haksızlık olur. Tedarik sıkıntısı yaşanan bir dünyadayız, bir hafta sonra neyin bulunup neyin bulunamayacağı belli bile değil. Stokta hiçbir sanayii piyasayı istismar etmek için stok yapmazlar. Üretim devamlılığı için stok yapılmak zorunda zaten. Öyle bir dünyadayız ki ilk üç ay gemi beklediğimiz oluyor. Hiçbir sanayici stok yapmaktan memnun değil." Erdal Bahçıvan ve Şahap Kavcıoğlu arasında yaşanan gerginlik kısa süre de çözülse de toplantı çıkışında ikilinin yüzlerinin asık olduğu da gözlerden kaçmadı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN