Tesla Cybertruck bakın hangi filmden esinlenerek yapılmış? Görünce çok şaşıracaksınız, bakın orijinali aslında nasılmış?

Tesla Cybertruck bakın hangi filmden esinlenerek yapılmış? Görünce çok şaşıracaksınız, bakın orijinali aslında nasılmış?

Meğer Tesla Cybertruck bir filmden esinlenilerek yapılmış! Bu bilgiyi öğrenince çok şaşıracaksınız! 2019’da duyurulup 2023’te teslim edilecek hale gelen Cybertruck’ın neden geciktiği belli oldu! Tesla Cybertruck bakın hangi filmden esinlenerek yapılmış? Görünce çok şaşıracaksınız, bakın orijinali aslında nasılmış?

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Kasım 2019'da duyurduğu ve dikkat çeken tasarımıyla ön plana çıkan elektrikli kamyonet modeli Cybertruck'ın 2023 yılında piyasaya sürdü. Piyasaya sürülmesinde yaşanan gecikmenin nedenleri ortaya çıktı. İşte bu gecikmenin arkasındaki 7 ana sebep:

PASLANMAZ ÇELİK ZORLUĞU

Great For The Industry': Ford, Others Get Tesla Cybertruck 48V System Specs

CNBC'nin haberine göre, Cybertruck'ın öne çıkan sebeplerden biri benzersiz tasarımında kullanılan paslanmaz çelik, işlenmesi zor bir malzeme olması. Editör John Voelcker, “Paslanmaz çeliğin işlenmesi zordur. Onunla çalışmak zor" şeklinde ifade etti.

Paslanmaz çelikle çalışmanın zorluğu, üretim sürecini karmaşıklaştırıyor.

TASARIM VE MALZEME

Think-different production Tesla Cybertruck is here: from £48k in the US, 'bulletproof' and 0-60mph in 2.6sec | CAR Magazine

Tesla’nın Araç Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lars Moravy, verdiği bir röportajda Cybertruck'ın tasarımında kullanılan çeliği yüksek hava basıncıyla şekillendiren özel bir üretim süreci olan "hava bükme" gerektiğini belirtti. Ayrıca, çeliğin belirli bir kalınlığı ve aracın düz, köşeli tasarımı seri üretimde zorluklara yol açtığını da ekledi.

HATA PAYI OLMAMASI

Ağustos ayında sızdırılan bir şirket içi notuna göre Elon Musk, aracın parlak metal tasarımındaki keskin, düz hatlara sahip olması nedeniyle en ufak bir hatanın dahi görünür olduğunu belirterek "Bu araç için ister dahili ister tedarikçilerden temin edilsin tüm parçaların 10 mikronun altında hassasiyetle tasarlanması ve üretilmesi gerekiyor" dedi.

YENİ TEKNOLOJİLER

Think-different production Tesla Cybertruck is here: from £48k in the US, 'bulletproof' and 0-60mph in 2.6sec | CAR Magazine

Musk bir başka konusmasında Cybertruck’ın birçok yeni teknolojiyle donatılmış durumda olduğunu ve bu özelliklerin yüksek hacimli üretimi zorlaştırdığı belirterek "Bir prototip tasarlamak çaba gerektirir. Ancak prototipten seri üretime geçmenin zorluğu, prototip yapmaktan %10.000 daha zordur. Pozitif nakit akışına ulaşmak bundan daha da zordur" dedi.

FİLM İLHAMI

Cybertruck'ın tasarımında, Elon Musk'ın çok sevdiği, 2013 yılında satın aldığı 1977 model James Bond casus arabasından esinlenildiği ortaya çıktı.

'BENİ SEVEN CASUS'

resim-2023-12-15-205537328.png

Cybertruck'ın tanıtım gecesinde Musk, aracın tasarımının 1977 yapımı James Bond filmi "Beni Seven Casus"taki arabadan esinlendiğini açıklamıştı.

MUSK'IN İLHAM ALDIĞI ARAÇ

resim-2023-12-15-205556160.png​​​​​​​

James Bond filminde yer alan 1976 Lotus Esprit, denizaltı görevi dahil olmak üzere dikkat çeken özelliklere sahipti. Cybertruck da beyaz Lotus Esprit'e benzer şekilde yoğun, keskin köşeli bir tasarıma sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN