TOGG'u bile geride bıraktı, kapış kapış satılıyor! Türkiye'nin en ucuz sıfır model otomobili oldu

TOGG'u bile geride bıraktı, kapış kapış satılıyor! Türkiye'nin en ucuz sıfır model otomobili oldu

Uygun fiyatıyla Türkiye'nin en ucuz elektrikli aracı olan TOGG'dan daha ucuza satılan elektrikli otomobil, satışa çıktı. Sıfır model araç, uygun fiyatıyla yoğun ilgi görüyor. İşte, Türkiye'nin en ucuzu arabası...

Fransız otomotiv markası Renault, 'Dacia Spring' otomobilini Türkiye'de satışa çıkardı. Otomobil, Türkiye'de 875 bin TL'den görücüye çıktı. Dacia Spring Türkiye'deki en ucuz elektrikli otomobil olarak TOGG'u geride bırakmayı başardı.

dacia-spring-turkiye-fiyati-ne-kadar-3.jpg

DACIA SPRING ÖZELLİKLERİ NELER?

Dacia Spring 48 kW gücünde bir elektrikli motor ile birlikte geliyor. Bu da 65 HP’ye tekabül ediyor. Dacia Spring bu motor ile birlikte 0’dan 100 km/sa hıza 13.7 saniyede çıkabiliyor.

Otomobil gücünü 26.8 kWh büyüklüğündeki bir bataryadan alacak. Bu batarya 30 kW DC şarj hızını ve 7.4 kW AC şarj hızını destekliyor. Ancak DC şarj otomobilde opsiyonel olarak sunuluyor. Dacia Spring'in yüzde 0'dan yüzde 80'e kadar şarj olması 56 dakika sürüyor.

dacia-spring-turkiye-fiyati-ne-kadar-1.jpg

Fransız otomobil bu batarya ve bu motor ile birlikte WLTP'ye göre 220 km menzil sunuyor. Bu menzil şehir içi kullanımda 310 km'ye kadar çıkabiliyor. Ancak kullanım alışkanlıklarına göre bu menziller değişebilir.

Otomobil iç tarafta Dacia'dan daha önce alışık olduğumuz bir kabin tasarımı yer alıyor. Bu kabinde Dacia'nın yeni logosunu direksiyon üzerinde görmek mümkün. 7 inç büyüklüğündeki bilgi-eğlence sistemi ise tüm paketlerde standart olarak sunuluyor.

dacia-spring-turkiye-fiyati-ne-kadar-2.jpg

DACIA SPRING FİYATI NE KADAR?

Dacia yeni otomobilini 'pazardaki en ulaşılabilir elektrikli otomobil' olarak tanımlıyor. Bunun nedeni ise Dacia Spring'in şu anda Türkiye'deki en ucuz elektrikli otomobil olması. Dacia bu modelini ülkemizde 875 bin TL'lik bir fiyata satışa sunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN