Davutoğlu'ndan Merkez'in enflasyon tahminine tepki: Bu garip milletin ahı hepinizi boğacak

Davutoğlu'ndan Merkez'in enflasyon tahminine tepki: Bu garip milletin ahı hepinizi boğacak

MB Başkanı Erkan, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 22,3'ten yüzde 58'e çıkarıldığını açıklamasının ardından Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Damat bakanın ekibinin MB ve kamunun birikimlerini tüketerek yaptığı vahşi servet transferinin faturası yeni ekonomi yönetimi tarafından kemer sıkma politikaları ve yüksek enflasyon ile yine sabit ve dar gelirliye kesilecek." diyen Davutoğlu, "Bu garip milletin ahı hepinizi boğacak!" diyerek tepki gösterdi.

FATİH YÜKSEL

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, fiyat istikrarını sağlamaya çalışırken enflasyonda geçici bir yükseliş olacağını belirterek, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 22,3'ten yüzde 58'e çıkarıldığını açıkladı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 22,3'ten yüzde 58'e çıkmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

"Damat bakanın ekibinin MB ve kamunun birikimlerini tüketerek yaptığı vahşi servet transferinin faturası yeni ekonomi yönetimi tarafından kemer sıkma politikaları ve yüksek enflasyon ile yine sabit ve dar gelirliye kesilecek." diyen Davutoğlu, "Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu politikalar kemer sıkma değil halkın ümüğünü sıkma politikaları! Bu garip milletin ahı hepinizi boğacak!" diyerek tepki gösterdi.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Merkez Bankası bir taraftan yıl sonu enflasyon tahminini %22.3’den %58’e çıkarırken, diğer taraftan hükümet dolaylı vergiler, ek vergiler ve zamlarla kemer sıkma politikalarına devam ediyor. Yani, damat bakanın ekibinin MB ve kamunun birikimlerini tüketerek yaptığı vahşi servet transferinin faturası yeni ekonomi yönetimi tarafından kemer sıkma politikaları ve yüksek enflasyon ile yine sabit ve dar gelirliye kesilecek. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu politikalar kemer sıkma değil halkın ümüğünü sıkma politikaları! Bu garip milletin ahı hepinizi boğacak!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN