Sadece kendi soyduğunuz meyveleri yiyin! İngiltere'den Türkiye'ye gidenlere yaptığı uyarının nedeni belli oldu

Sadece kendi soyduğunuz meyveleri yiyin! İngiltere'den Türkiye'ye gidenlere yaptığı uyarının nedeni belli oldu

İngiltere, Türkiye'ye gelen vatandaşlarına, ülkede görülen bir hastalığın artan vakalarından dolayı seyahat uyarısında bulundu. İşte, uyarının nedeni...

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı yayımladı. Türkiye'ye gelen vatandaşlarında alışılmışın dışında seviyede salmonella hastalığı görüldüğü gerekçesiyle sadece kendi soydukları meyveleri yemeleri önerildi.

SALMONELLA VAKASI, TURİSTLERİ DE ETKİLEDİ

UKHSA, 15 Ocak ile 18 Temmuz 2023 tarihleri arasında ülkede 241 doğrulanmış salmonella vakası görüldüğünü ve bunların büyük bölümünün nisan ayından sonra Antalya'ya seyahat ettiğini belirtti.

Paylaşılan verilere göre hastalardan 93'ü Antalya'da tatil yaptı. UKHSA bu turistlerin farklı otellerde kaldıklarını ve her şey dahil tatil planı kapsamında çeşitli gıda ürünleri tükettiklerini söyledi.

BAĞIŞIKLIĞI ZAYIF OLANLAR DİKKATLİ OLMALI

UKHSA'dan yapılan açıklamada, "Salmonella enfeksiyonları çoğunlukla evde bakım ile tedavi edilse de genç çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sorunları olanlar için daha tehlikeli olabilir" denildi. Yapılan uyarıda turistlere sadece kendi soydukları meyveleri yemeleri önerildi.

Geçen nisanda The Mirror gazetesi, Antalya'daki Rixos Sungate otele giden 25 turistin gıda zehirlenmesi yaşadığını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN