Yılın buluşu Kayseri'den geldi! Öyle bir şey keşfedildi ki... Günde 3 tonla paranın belini kıracaklar

Yılın buluşu Kayseri'den geldi! Öyle bir şey keşfedildi ki... Günde 3 tonla paranın belini kıracaklar

Kayseri'de tarım sektöründe resmen yeni bir dönem başladı. Geleneksel yöntemlerin yerine geliştirilen bu yöntem, çiftçilerin kazançlarını katlayacak. İşte, Kayseri'de uygulanan o mükemmel yöntem...

Kayseri'de kurulan kültür mantarı tesisi, son teknoloji yapay iklimlendirme sistemi sayesinde aylık 90 ton mantar üretimi sağlamasıyla dikkat çekiyor.

Tesis, Türkiye'nin her bölgesine yüksek kalitede ve taze mantar sunarken, hijyenik koşulları da sağlayarak sağlıklı ve güvenli ürünlerin tüketilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca tesis, şehrin ekonomik kalkınmasına da ciddi katkı sağlıyor.

kultur-mantari-yetistiriciligi-1.jpg

ARALIKSIZ ÜRETİM

Yılın her günü ve saatinde aralıksız olarak kültür mantarı üretimi yapan tesis, üretilen mantarların taze olarak devamlı piyasaya sunulmasını sağlıyor. En lezzetli mantarı üretmeyi amaçlayan tesis, son teknoloji iklimlendirme sistemlerinden yararlanarak doğadaki koşulları taklit ediyor ve yıl boyunca kaliteli mantar yetiştiriliyor.

HER GÜN TAZE ÜRETİM YAPILIYOR

22 odaya sahip olan tesiste, 600 tonluk kompost kapasitesi ile ayda 90 ton mantar üretiliyor. Tesisin en önemli özelliği ise günlük taze mantar hasadı yapılması ve ürünlerin aynı gün marketlere gönderilmesi.

kultur-mantari-yetistiriciligi-2.jpg

HER ŞEY TAMAMEN DOĞAL

Tesisin bir başka dikkat çeken yanı ise üretimde hiçbir zirai ve kimyasal ilaç kullanılmaması. Aynı zamanda, hasattan sonra kompostoların çevreye zarar vermemesi için çiftçilere ücretsiz gübre olarak da veriliyor.

Tesis, son yıllarda ülkemizde artan mantar tüketimine büyük bir katkı sağlayan faktör olarak da dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN