Genco Erkal'a Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma

Genco Erkal'a Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla hakkında soruşturma açıldığını ve bu nedenle 19 Nisan Pazartesi günü ifade vereceğini duyurdu.

Genco Erkal, 2016 yılından bu yana Twitter paylaşımlarının incelendiğini ve bazı paylaşımları sebebiyle de Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

GENCO ERKAL KİMDİR? 

28 Mart 1938’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde psikoloji bölümünü bitirdi. 1959 yılından başlayarak Türkiye’nin önemli özel tiyatro topluluklarında oyuncu ve yönetmen olarak çalıştıktan sonra, 1969 yılında, halen sanat yönetmeni olduğu Dostlar Tiyatrosu’nu kurdu. Roman, öykü, şiir gibi değişik türlerden tiyatroya uyarlamalar yaptı, oyunlar çevirdi. 

Gorki, Brecht, Sartre, Peter Weiss, Steinbeck, Havel gibi yabancı yazarların yanı sıra Aziz Nesin, Haldun Taner, Nâzım Hikmet, Refik Erduran, Vasıf Öngören, Orhan Asena, Can Yücel gibi Türkiyeli yazarların oyunlarını yönetti. “Sivas 93” adlı belgesel oyunu yazdı.

Uluslararası film festivallerinde gösterilen ve birçok ödül kazanan “At”, “Faize Hücum”, “Hakkari’de Bir Mevsim” ve “Camdan Kalp” filmlerinde başrol oynadı.

TRT için Haldun Taner’in müzikli oyunu “Keşanlı Ali Destanı”nı yönetti ve oynadı. 1993 yılından bu yana Paris’te ve Avignon Festivali’nde Fransızca da oynuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN