18-60 yaş aralığında olanları ilgilendiriyor! Başvurular başladı: En az ilkokul mezunu personel alımı yapılacak!

18-60 yaş aralığında olanları ilgilendiriyor! Başvurular başladı: En az ilkokul mezunu personel alımı yapılacak!

İş arayan binlerce vatandaşın ilk adresi İŞKUR olurken güncel ilanlarda yayınlanmaya devam ediyor. Mayıs ayının son gününde yayınlanan ilanlar doğrultusunda 154.599 personel alımı yapılacağı duyuruldu. İşte personel başvuru detayları…

Türkiye genelinde yapılacak 154.599 personel alımı için detaylar paylaşıldı. Erkek ya da kadın ayrımı yapılmaksızın İŞKUR aracılığıyla en az ilkokul mezunu personel alımı yapılacak aktarıldı. Adayların 18 ile 60 yaş aralığında olması istenirken kamu ilanlarında KPSS şartının da istenebileceğinin altı çizildi. Yaş ve eğitim gibi temel şartlar ilanlara göre değişiklik gösterirken başvurular hakkındaki detaylarda paylaşıldı. İşte personel başvuru detayları…

İŞKUR PERSONEL ALIMI YAPACAK

İŞKUR üzerinden yayınlanan güncel iş ilanları dikkat çekerken Mayıs ayının son gününde 154.599 personel alımı yapılacak aktarıldı. Özellikle sağlık alanında eleman eksiğini tamamlamak amacıyla işçi, büro memuru, bekçi ve hastane personeli gibi farklı sektörlerde alım yapılacağının altı çizildi.

saglikci.jpg

Yayınlanan ilanlar kapsamında başvuru süreleri değişiklik gösterirken adaylardan istenen şartlarda farklılık göstermektedir. İlana başvuruda bulunmak isteyen adayların mutlaka özgeçmişini hazırlaması gerekiyor. Başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılabileceği gibi İŞKUR'un web sitesi ya da en yakın İŞKUR şubesi üzerinden de yapılabilmektedir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR üzerinden yapılacak alımlar kapsamında adaylardan istenen genel şartlar belli oldu. İlanlar kapsamında özel şartlar değişiklik gösterirken adaylardan istenen genel şartlar şu şekildedir:

saglik-personel.jpg

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • 18 yaşında tamamlamış olması,
  • Affı uğramış olsa dahi devlet güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması,
  • Kamu haklarından mahrum olmaması,
  • En az ilkokul mezunu olması,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması şartları isteniyor.
  • Adayların belirtilen şartları taşınmaması durumunda başvuruların ve sınav sürecinin herhangi bir aşamasında reddedilebileceği belirtildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin Mevzuatı kapsamında görevinden veya meslekten ihraç edilen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Adayların kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında bulunan özel şartları sağlaması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN