2021 YKS üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman? İşte üniversite kayıt tarihleri

2021 YKS üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman? İşte üniversite kayıt tarihleri

YKS yerleştirme tercihleri 20 Ağustos 2021 günü sona erdi. Tercihlerini tamamlayan üniversite öğrencisi adayları, tercih sonuçları için beklemeye geçti. ÖSYM'den tercih sonuçları tarihi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, üniversiteye yerleşen adayların kayıtları 1-7 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. İşte, YKS üniversite tercih sonuçları sorgulama ekranı...

YKS tercih işlemlerini tamamlayan adayların gözü kulağı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) çevrildi. YKS oturumlarına giren adaylar tercihlerini 5-20 Ağustos 2021 tarihleri aralığında yayımlanan kılavuz içerisinde yer alan bilgilere göre yaptı. Yeni eğitim ve öğretim dönemine sayılı gün kala ÖSYM, YKS tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak, merak konusu oldu.

YKS ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN 2021?

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ardından yapılan tercihler neticesinde üniversite yerleştirme sonuçlarını henüz açıklamadı. Yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih bilgisi de paylaşılmadı.

Geçtiğimiz yıl 6-14 Ağustos 2020 tarihleri aralığında yapılan YKS tercihlerinin sonuçları 26 Ağustos 2020'de erişime açılmıştı.

Bu yıl tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılacak olan üniversite kayıtları 31 Ağustos 2021 günü elektronik olarak başlayacak.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar elektronik kayıtlarını 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yapacak.

Esas kayıt işlemleri ise 1-7 Eylül 2021 tarihleri arasında alınacak.

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM, YKS yerleştirme sonuç tarihini henüz açıklamadı. Yerleştirmenin açıklanmasının ardından boş kalan kontenjanlar belli olacak. Daha önce tercih yapmamış adaylar için birinci ek tercih dönemi başlayacak.

Bu sürecin ardından da TYT 140, AYT barajı da 170'e indirilecek ve bu yıl ilk kez uygulanan ikinci ek tercih dönemi başlayacak.

YKS üniversite yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

Ek yerleştirme tercih ücreti 25 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN