2025'te kıyameti yaşayacağız diyerek uyardı! Canan Karatay hiç bu kadar korkutmamıştı: Herkes diken üstünde

2025'te kıyameti yaşayacağız diyerek uyardı! Canan Karatay hiç bu kadar korkutmamıştı: Herkes diken üstünde

Prof. Dr. Canan Karatay, “2025'te dünya çapında ciddi bir açlık krizi patlak verecek ve tüm insanlık bu zorlu döneme hazırlanıyor” diye dile getirerek yeniden gündeme geldi.

İç hastalıkları uzmanı olan Prof. Dr. Canan Karatay, madencilik faaliyetleri sebebiyle yok edilen ormanlık bölgelerin ve özellikle zeytin ağaçlarının hayatımızdaki önemine vurgu yaparak şunları ifade etti:

“2025'te dünya genelinde beklenmedik bir açlık dalgası baş gösterecek ve bu zorlu sürece tüm herkes hazırlanıyor. Zeytin ağaçları ayakta kalacaktır. Zira zeytin ağaçları, dayanıklılığı ile bilinen, robust ağaçlardır. Her türlü kuraklığa, soğuğa, zemine, toprak koşullarına ve meydan okumalara karşı koyabilen nadide ağaçlardır. Zeytin ağaçlarına sahip olan ülkeler, bu zorlukların üstesinden gelecekler. Zeytin meyvesi ve yağının kıymeti büyüktür. Lütfen zeytin ağaçlarının yok oluşuna müsaade edilmesin.”

Canan Karatay, zaman zaman yaptığı dikkat çekici açıklamalar ile konuşulurken, zeytin ağaçlarının hedef alınmasına tepki göstererek maden çıkarılacak alanların daha uygun yerlerde seçilebileceğini belirtti.

2-006.jpg

AKBELEN’DE ORMAN KATLİAMI

Yakın zamanda meydana gelen orman tahribatı, Akbelen Ormanı’nda madencilik faaliyeti amacıyla gerçekleştiriliyor.

Muğla Milas'ta yer alan Akbelen Ormanı'nda Limak Holding ve IC Holding'in birleşik girişimi olan YK Enerji, kömür rezervini genişletme amacıyla ağaç kesimi gerçekleştiriyor. Bu ağaçların içerisinde zeytin ağaçları da bulunmaktadır.

İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi hedefine karşı sürdürülen doğa nöbeti 22. gününde devam etmektedir. Bölgedeki sakinler ve çevre savunucuları, ormanın kaybına karşı direnç gösterirken, ülke genelinde bu mücadeleye destek veren kişiler, farklı şehirlerde tepkilerini dile getiriyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN