Adres değişikliğinde son günler! Geç kalan oy kullanamayacak, YSK son tarihi açıkladı

Adres değişikliğinde son günler! Geç kalan oy kullanamayacak, YSK son tarihi açıkladı

2023 yılı ile birlikte Türkiye'de yerel seçimler için geri sayım başladı. Mahalli İdareler Genel Seçimi kapsamında, adres değişikliği yapmak isteyenler için son günler duyuruldu. İkamet adresini güncellemeyenler, oy kullanamayacak. İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin gündeminde yer alan seçimlere dair detaylar gelmeye başladı. Yerel Seçimlere sayılı günler kala Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından uyarılar geldi. YSK, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi için adres değişikliği yapmak isteyenlere duyurdu.

ADRES DEĞİŞTİRECEKLERE UYARI

Mahalli İdareler Genel Seçimi için, 1 Ekim tarihi işaret edildi. Belirtilen tarihten itibaren seçmen listelerini Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınacak. Bu sebepten dolayı ise seçmenlerin oy verme günü bulunacakları yerde kullanabilmeleri gerekiyor.

Bu durumu sağlamak için ise adres değişikliğinin e-Devlet sistemi üzerinden ya da nüfus müdürlüklerine müracaat edilerek, 1 Ekim tarihine kadar yapılması gerekiyor.

8-baslikta-yenilenecek-istanbul-secimleri-1560927277086.jpg

YEREL SEÇİMLERE HAZIRLIK

YSK tarafından gelen açıklamalara göre, Kahramanmaraş depreminin ardından etkilenen depremzede vatandaşlara kolaylık sağlanacak. Depremzede vatandaşların, rahat bir şekilde oy kullanabilmesi için Milletvekili Genel Seçimindeki gibi tedbirlerin alınacağı söyleniyor. Deprem bölgesinde yer alan seçmenler rahat bir şekilde adres taşıma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Mahalli İdareler, Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un, "Seçim Dönemi" başlığında 8'inci maddesi, "Mahalli İdareler seçimleri beş yılda bir yapılır. Her seçim döneminin beşinci yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın mart ayının son pazar günü oy verme günüdür." olarak belirtiliyor. 31 Mart 2024 Pazar günü itibariyle yapılacak seçimlerin takvimi 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN