Akaryakıta İsrail füzesi şoku! Dev zam yolda... İşte 19 Ekim 2023 güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıta İsrail füzesi şoku! Dev zam yolda... İşte 19 Ekim 2023 güncel akaryakıt fiyatları

İsrail-Filistin savaşı sonrası akaryakıtta sular durulmuyor! Akaryakıta İsrail füzesi şoku... Bu sefer zam geliyor! İşte 19 Ekim 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından S&P, Orta Doğu'da Hamas ile İsrail arasındaki çatışmaların tırmanmasıyla ilgili bir açıklama yaparak küresel piyasalara ve jeopolitik risklere dair endişelerini dile getirdi. Özellikle akaryakıta zam gelmesi bekleniyor.

Ayrıca son dönemde yaşanan diğer olaylar, özellikle Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ve Çin ile ABD arasındaki gerginlikler, uluslararası ilişkilere daha fazla baskı uyguladı.

HAMAS-İSRAİL ÇATIŞMASI BASKI OLUŞTURUYOR

standard-and-poors-1200x675.webp

Bloomberght'nin haberine göre, kredi derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, "Orta Doğu'da yaşanan Hamas-İsrail çatışmasının, küresel jeopolitik risk değerlendirmeleri üzerinde artan bir baskı yarattığı" belirtildi. Bu gerginliklerin, daha önceki küresel risklerle birleştiği ve uluslararası finans piyasalarının istikrarını tehdit ettiği vurgulandı.

Ancak, açıklamada aynı zamanda, "İsrail ve Gazze'de yaşanan insanlık trajedisinin ciddiyeti göz ardı edilmemekle birlikte, mevcut temel durumun, çatışmanın büyük ölçüde bu bölgelerle sınırlı kalacağı ve küresel ekonomiye sınırlı bir etkisi olacağı" ifade edildi. Yani, bu çatışmanın diğer coğrafyalardaki ülke kredi notlarına büyük ölçüde etki etmeyeceği öngörüldü.

AKARYAKITTA ZAM SİNYALİ

545b2598f493b80fc49e0688.webp

Ayrıca, gerginliğin artması durumunda, küresel enflasyonun yükselme riski taşıdığı ve enerji arzında yaşanabilecek ani bir şokun ekonomik faaliyetleri olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunuldu. Bu nedenle, uluslararası finans piyasalarının ve yatırımcıların bu jeopolitik riskleri yakından izlemesi gerektiği belirtildi.

Enerji sektöründe yaşanabilecek sıkıntılara bir diğer örnek ise akaryakıt. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarına zam gelebileceği öngörüsünde bulunuyor.

19 EKİM 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

640046254e3fe012382158c4.webp​​​​​​​

İstanbul Anadolu Yakası'nda Akaryakıt Fiyatları

  • Benzin: 33,54 Türk Lirası
  • Motorin: 39,56 Türk Lirası

İstanbul Avrupa Yakası'nda Akaryakıt Fiyatları

  • Benzin: 33,59 Türk Lirası
  • Motorin: 39,62 Türk Lirası

Ankara'da Akaryakıt Fiyatları

  • Benzin: 34,20 Türk Lirası
  • Motorin: 40,19 Türk Lirası

İzmir'de Akaryakıt Fiyatları

  • Benzin: 34,30 Türk Lirası
  • Motorin: 40,34 Türk Lirası

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN