Ankaralılar dikkat! O saatlerde toplu taşıma kullanılmayacak! Kurala uymayan 200 tam bilet cezası ödeyecek

Ankaralılar dikkat! O saatlerde toplu taşıma kullanılmayacak! Kurala uymayan 200 tam bilet cezası ödeyecek

Ankara'da 65 yaş kart kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. EGO otobüsleri, Metro, Ankaray gibi toplu taşıma araçlarında yeni dönem başlıyor. Toplu taşıma araçlarında saatlerde güncelleme yapıldı. İşte toplu taşıma da alınan yeni kararlar…

Ankaralı vatandaşlar toplu taşıma kullanırken artık bu saatlere uyacak. Belediye veya toplu taşıma kurumlarına başvuruda bulunarak gerekli belgeleri teslim etmeniz durumunda 65 yaş kartından yararlanabilirsiniz. Toplu taşıma hizmetinden ücretsiz ya da indirimli yararlanmak isteyen kişilerin 65 yaş kartına başvuruda bulunması gerekiyor. Yaşlı nüfusun ekonomik ve sosyal açıdan desteklenmesi amacıyla yapılan 65 yaş kartları için güncelleme yapıldı. İşte toplu taşımada alınan yeni kararlar…

65 YAŞ KART BAŞVURUSU İÇİN HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

65 yaş ve üzerinde bulunan yaşlılar için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan 65 yaş kart avantajı hakkında araştırmalar devam ediyor. Gerekli belgelerin sağlanması ile birlikte başvurulardan yararlanabileceği belirtildi. 65 yaş kart için istenen başvuru belgeleri şu şekildedir:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • İkametgah belgesi,
  • Biyometrik fotoğraf,

ankarakart-1.jpg


ANKARA 65 YAŞ KARTI HANGİ SAATLERDE GEÇERLİ?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama kapsamında Ankara'da 65 yaş kartı bulunan 62 ile 65 yaş arasındaki vatandaşlar için pik saatler belirlendi. Bu kapsamda 65 yaş ve üzeri kişilerin saat 10.00 ile 16.00 ve 19.00 ve 20:00 arasında EGO otobüslerinden ücretsiz yararlanabileceği belirtildi. Bu kapsamda vatandaşlar belirlenen saat aralıklarında toplu taşıma hizmetinden ücretsiz yararlanabilecek.

ego-seferleri.jpg

ANKARA 65 YAŞ KARTI NERELERDE GEÇERLİ?

Ankara'da 65 yaş kart kullanıcıları EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray’dan yararlanabilmektedir. Ancak Bazı özel toplu taşıma hizmetleri belediye tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketler tarafından işletilmesi durumunda 65 yaş kart kullanımının da değişebildiği belirtirdi. Bu kapsamda Ankarakart kullanımından önce nerelerde geçerli olduğunu bilmek gerekiyor.

ankara-metrosu.jpg

65 YAŞ KARTI HIZLI TRENDE GEÇERLİ Mİ?

Ankara'da yaşayan ve 65 yaş kartına sahip olan kişiler Bu kartları hızlı trende kullanıp kullanamadığını merak ediyor. Ancak bu kartlar yalnızca Ankara içi ulaşımda geçerlidir. Yüksek hızlı tren hatlarında 65 yaş kartını kullanamazsınız. TCDD taşımacılık tarafından işletilen YHT ve anahat trenlerinde standart bilet ücretlerinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlara %50 indirim hakkı sunuluyor. Bunun yanı sıra 60 ve 64 yaş arasındaki yolcular ise %15 indirim almaktadır.

ankara-ego-binis.jpg

65 YAŞ ÜSTÜ KARTI BAŞKASI KULLANIRSA NE OLUR?

Kişilere özel çıkarılan 65 yaş ve üzeri kartların başkası tarafından kullanılması durumunda cezai işlem uygulanmaktadır. İndirimli veya ücretsiz anakartlar kişiye özel olurken sadece kart sahibi tarafından kullanılabileceği belirtildi. Kartın usulsüz kullanımının tespit edilmesi durumunda hem kart sahibi de hem de kartı kullanan kişiye 200 tam bilet cezası uygulanır. Ceza tutarı ise kart sahibinden tahsil edilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN