Artık T-shirtleri kaldırın kış fena geliyor! Yolları kapatacak kar yola çıktı, o illere ilk kar düştü

Artık T-shirtleri kaldırın kış fena geliyor! Yolları kapatacak kar yola çıktı, o illere ilk kar düştü

Kış bu sene erken gelecek. Uzmanlar tarafından gelen uyarılar ile birlikte kışlıkları çıkarmanın vakti geldi. El Nino'nun etkisiyle birlikte sert geçmesi beklenen kış mevsiminin ilk adımları atıldı. O illerde yaşanan kar yağışı milyonların dikkatini çekti. Bu sene 1929 kara kışı gibi geçeceği tahmin ediliyor. İşte tüm detaylar...

Yaz mevsimi boyunca etkisini gösteren El Nino, sonbahar mevsimi ile birlikt etkisini tersine çevirdi. Sıcak hava dalgalarının ülkeyi terk etmesi sonucunda sıcaklıklar mevsim normallerinin altına kadar düştü. Düşmeye devam eden sıcaklıkların sonucunda ilk kar yağışları geldi.

BU SENE KIŞ SERT GEÇECEK

Sonbahar mevsimiyle birlikte hızla düşen sıcaklıklar sert hava koşullarını da beraberinde getiriyor. Mevsim normallerinin altına inen sıcaklıklar sonucunda yılın ilk karı düştü. Doğu Karadeniz'de yüksek kesimlere yağan kar dikkat çekti. Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan 2 bin 240 rakımlı Kavrun Yaylası beyazlara büründü.

El Nino'nun yaz mevsiminde olduğu gibi kış mevsiminde de etkili olacağı meteorolojik kaynaklar ve uzmanlar tarafından sık sık bahsediliyordu. Uzmanlar tarafından sık sık duyurulan 1929 kara kışının bu sene de etkili olacağı tahminler arasında yer alıyor.

rize-kar-yagisi-aa-2106324-1.jpg

YILIN İLK KARI YAĞDI

Yılın ilk karının düşmesiyle birlikte gözler meteorolojiye çevrildi. Yüksek sıcaklıkların hızla mevsim normalleri altına ilerlemesi bu sene kış mevsiminin sert geçeceğine işaret ediyor. Artvin'in Şavşat ilçesinin üst kesimlerinde, geçtiğimiz gün itibariyle hava sıcaklıkları büyük bir düşüş gösterdi.

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kar yağışı başladı. Yağış ile birlikte 2 bin 450 rakımda yer alan Agara Yaylası beyazlara boyandı. Ölçülen hava sıcaklığının sıfır derece altında olduğu Şavşat'tın yüksek kesimlerdeki kar kalınlığı ölçümlere göre 1 - 5 santimetre arasında değişiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN