Asker olacaklar ve asker yakınları dikkat! Ağustos, Eylül ve Ekim dönemi askerlik yerleri ve sevk tarihleri açıklandı!

Asker olacaklar ve asker yakınları dikkat! Ağustos, Eylül ve Ekim dönemi askerlik yerleri ve sevk tarihleri açıklandı!

Ağustos 2023 celbi döneminde silahaltına alınacak yükümlüler için askerlik yerleri açıklandı. Ağustos, Eylül ve Ekim 2023 dönemi için askerleri yerleri belli olan yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerleri ve sevk belgeleri e-Devlet üzerinden erişime açıldı.

Ağustos, Eylül ve Ekim 2023 döneminde silah altına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandı. Yükümlüler TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınıflandırma sonuçlarını öğrenebilecekler. Sevk belgelerini ise e-Devlet üzerinden veya askerlik şubesinden temin edebilecekler.

SEVK TARİHLERİ NE ZAMAN?

Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri şu şekilde;

Er (1'inci Grup) – 10 Ağustos 2023

Er (2'nci Grup) – 07 Eylül 2023

Er (3'üncü Grup) – 05 Ekim 2023

E-DEVLET'TEN ASKERLİK YERİ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden veya e-devlet uygulamasından yapılıyor.

e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra açılan pencerede arama kısmına “Milli Savunma Bakanlığı” yazarak arama yapın ve sonuçlarda çıkan seçeneğe tıklayın. Milli Savunma Bakanlığı kategorisinin altında askerlik yerinizi öğreneceğiniz hizmet verilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN