Avustralya Sağlık Bakanı Mark Butler duyurdu: Elektronik sigara ithalatı yasaklanıyor

Avustralya Sağlık Bakanı Mark Butler duyurdu: Elektronik sigara ithalatı yasaklanıyor

Avustralya Sağlık Bakanı Mark Butler, gençlerde nikotin bağımlılığını azaltmak amacıyla 1 Ocak'tan ayından itibaren tek kullanımlık elektronik sigara ithalatının yasaklanacağını duyurdu. Bakan Butler yasak ile ilgili yaptığı açıklamada "Avustralyalıları, özellikle de gençleri elektronik sigara ve nikotin bağımlılığının zararlarından korumaya kararlıyız" dedi.

Elektronik sigaraya karşı duran Avustralya yeni bir girişimde bulundu. Tüm Avustralya Sağlık Bakanları, elektronik sigaraya karşı ulusal düzeyde tutarlı ve uyumlu bir yanıt verilmesi konusunda mutabakata vararak "1 Ocak'tan itibaren tek kullanımlık elektronik sigara ithalatına yasak getireceğiz” şeklinde açıklama yapıldı.

Sağlık Bakanı Butler, Özel Erişim Programı üzerinde de çalışma yaptıklarını, tıbbi açıdan gerekli durumlarda doktorların ve pratisyen hemşirelerin terapötik elektronik sigaralar kullanımı için reçete yazabileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN