B sınıfı ehliyet sahipleri çok üzülecek! O ödemeler herkesin başını yakıyor! 31 Mayıs’a kadar yapılması gerekiyor

B sınıfı ehliyet sahipleri çok üzülecek! O ödemeler herkesin başını yakıyor! 31 Mayıs’a kadar yapılması gerekiyor

B sınıfı ehliyeti bulunan sürücüler için önemli bir açıklama yapıldı. Milyonlarca sürücü bu haberle çok üzülecek. İşte ehliyet sahiplerinin tedirgin eden o açıklamalar…

Araç kullanan sürücülerden B sınıfı ehliyet istenirken araç sahibi vatandaşlar için önemli bir duyuru yapıldı. O ödemeler için Temmuz ayı işaret edildi. Ödeme yapmayanlar sonradan çok pişman olacak. İşte ehliyet sahiplerinin tedirgin eden o açıklamalar…

TEMMUZ AYINDA BAŞLIYOR

Ehliyeti bulunan araç sahibi vatandaşlar için önemli bir açıklama yapıldı. Araç kullanan milyonlarca vatandaş Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere yıl içerisinde iki kez MTV ödemesi yapıyor. 2023 yılında en düşük 219 en yüksek ise 101.152 TL olarak ödeme yapılacağı belirtildi.

ehliyet-1.jpg

Ocak ayında tamamlanan ödemeler kapsamında gözler bu kez de Temmuz ayına çevrildi. Temmuz ayında gerçekleştirilecek ödemeler için araştırmalar devam ederken vatandaşların araç özelliklerine göre ödeme yapacak aktarıldı. Bu kapsamda araçların yaşı, motor silindir hacmi ve aracın ilk temsil tarihine göre farklı tutarlarda ödeme yapılacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında borç ödemelerinin 02:00-23:45 saat aralığında anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılabileceği vurgulandı. Geçmiş yıllarda dahil olmak üzere ödenmemiş borçların https://ivd.gib.gov.tr/ sorgulama ekranı aracılığıyla ödenebileceği belirtildi. Bu kapsamda belirtilen sayfa üzerinden ödeme işlemleri tamamlanacak.

ehliyet-affi-yapilacak-mi.jpg

BORÇ YAPAN PİŞMAN OLACAK

Motorlu taşıt vergisi yani MTV ödemesini yapmayan Sürücüler için gecikme zammı uygulanacak. Gecikme faizi yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılacağı belirtilirken hesaplanan borcun ödenmesi de Yapılandırma Kanunu kapsamında yer almaktadır. Yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyen sürücülerin 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN